Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Jovanović doneo iznenađujuću odluku: Bivši košarkaš Zvezde posle Belgije završio u Meksiku

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaigraće za ekipu Alkones iz Ćalape

  • 0
Nikola Jovanović Foto: MN Press / DJK

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, a prošle sezone igrač Antverpena u Belgiji, Nikola Jovanović doneo je pomalo neočekivanu odluku da karijeru nastavi u Meksiku, pošto se dogovorio sa ekipom Alkonesa iz Ćalape.

Interesantno je da je Jovanović dobio minule sezone nagradu za najboljeg "šestog čoveka" u BNXT ligi koju čine spojeni šampionati Belgije i Holandije.

On je u protekloj sezoni zaista imao fantastične brojke, pošto je u proseku postizao 14 poena uz sedam skokova, a ekipa Antverpena igrala je finale sa Ostendeom, gde je izgubila sa 1:3 u seriji.

Imali su u Antverpenu želju da zadrže Jovanovića, ali je iz Meksika stigla dobra ponuda, pa će tako Nikola zaigrati u za igrače iz Evrope prilično egzotičnom šampionatu.

Ekipa Alkonesa iz Ćalape je igrala i američku Ligu šampiona i zauzela treće mesto, pošto je pobedila tim Ebraika i Makabi iz Urugvaja, a prethodno je u polufinalu poražena od brazilskog Flamenga.

Kada je meksički šampionat u pitanju, Alkones je "gurao" do četvrtfinala prošle sezone, gde je poražen od Fuerca Regije.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA