≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok odluka Vašingtona: Tristan Vukčević dobio otkaz

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vizardzi renoviraju tim

  • 5
Tristan Vukčević - Vašington Vizards Foto: Tanjug / AP

Bivši košarkaš Partizana, Tristan Vukčević, nakon dolaska u NBA u ekipu Vašington Vizardsa, mogao bi da završi svoju kratku epizodu u ovom klubu brže nego što je očekivano.

Naime, prema informacijama koje je dobio Hoopshype, Vizardsi će odbiti timsku opciju vrednu 2.42 miliona dolara za centra Vukčevića.

Kako piše novinar Majk Skoto, vašington trenutno daje prioritet "fleksibilnosti" pred početak perioda slobodnih agenata i moguće razmene igrača. Vukčević, koji je bio izabran kao 42. pik na draftu 2023. godine, u prošloj sezoni prosečno je beležio 8.5 poena za 15.3 minuta po utakmici.

Ova odluka dolazi kao iznenađenje s obzirom na to da je Vukčević pokazao solidne partije tokom svoje debitantske sezone. Ipak, Vizardsi očigledno imaju drugačije planove za budućnost i žele da zadrže što veću finansijsku fleksibilnost kako bi mogli da reaguju na promene na tržištu.

Za Vukčevića, ovo može značiti novu priliku da pronađe angažman u nekoj drugoj NBA ekipi ili da se vrati u Evropu, gde je već imao igrao  pre dolaska u NBA. Bivši igrač Partizana, sigurno neće dugo ostati bez angažmana, s obzirom na talenat i potencijal koji je pokazao.

(Telegraf.rs)

Video: "Za mene to nije pritisak, možemo u Top 8 Evrolige": Tristan Vukčević "zapalio" Grobare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA