Vreme čitanja: oko 2 min.

Petrušev optimista pred Olimpijske igre: "Amerika je bez konkurencije, ali mi imamo najboljeg na svetu"

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tu je ista ona ekipa koja je osvojila srebro na Mundobasketu, samo što je tu i pojačanje

  • 1
Svetsko prvenstvo SP finale košarka Srbija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Srbije se punom parom priprema za Olimpijske igre u Parizu, koje su sve bliže, a ono što raduje jeste da je tim u punom sastavu.

Među njima je i Filip Petrušev, koji je u razgovoru za "MocartSport" istakao da je atmosfera u ekipi na zavidnom nivou.

- Oseća se izvanredna atmosfera, od momenta kada smo se skupili videlo se da smo jedva čekali da budemo na okupu i da krenemo da radimo - počeo je Petrušev.

Kako kaže "generacije su se poklopile"...

- Ne znam da li je bilo problema ranije, ali kod nas je odlično. Nekako smo se poklopili u ovoj generaciji, ličnosti u timu su slične, svima nam prija društvo... Prosto se namestilo jer su svi nesebični momci u ekipi, svako svakoga ceni. Onaj naš sloga iz Manile nas stvarno odlično opisuje... Svi za jednog, jedan za sve.

Tu je ista ona ekipa koja je osvojila srebro na Mundobasketu, samo što je tu i pojačanje...

- To je ista ekipa samo što sada imamo i Jokića i Vasu, a njihova igra je baš ta nesebičnost i u tome su najbolji. Verujem da ćemo našu najveću prednost samo da unapredimo, ali to će i biti potrebno jer ćemo igrati protiv jakih individualnih timova kao što su Francuzi i Amerikanci.

Dotakao se i Amerikanaca, sa kojima smo u grupi...

- Amerika je po imenima bez konkurencije, posle njih Francuzi posebno jer su na svom terenu, tu je Kanada koja je stvarno jaka i osetila je da može da napravi rezultat. Biće izvanredne utakmice na turniru, mi moramo da se uigramo kako bismo pamirali timovima koji možda imaju jača imena na papiru.... Ipak mi imamo najboljeg igrača na svetu, a kada imate najboljeg uvek ste u prednosti. Na nama je da se oko njega uigramo i pomognemo svi zajedno. Na kraju krajeva, ovo je timski sport i imamo šansu protiv svakoga - rekao je Petrušev za "MocartSport".

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Denvera sa Srbima u Minhenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA