Vreme čitanja: oko 3 min.

Kenan o dolasku u Zvezdu: "Svideo mi se Sferopulos, gladan je, želi borce! Kad sam na terenu nemam prijatelje"

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Spreman je američki bek za novu epizodu

  • 2
Ajzea Kenan Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaška ekipa Crvene zvezde je ovog leta već dovela četiri pojačanja, od kojih je jedno Ajzea Kenan koji stiže iz Olimpijakosa, a koji je dao nešto opširniji intervju za grčki "Sport24", gde je pričao o odluci da dođe u Beograd, ali i mnogim drugim stvarima.

Ajzea Kenan je sigruno igrač od kog se baš dosta očekuje iduće sezone u crveno-belom dresu, a kako je otkrio, njega je ubedio Janis Sferopulos da dođe u Beograd.

Naime, on je rekao da je bio izuzetno tražen, ali da ga to nije preterano zanimalo.

- Bilo je dosta timova koji su me jurili. Ipak, nisam razgovarao sa njima, ali moj agent jeste. Rekao sam mu da ne želim da se bavim stvarima koje nisu ozbiljne. Kada je sezona ušla u završnicu, kada su stvari postale ozbiljne, onda sam se uključio i video šta se dešava - počeo je Kenan, koji je potom objasnio zašto baš Zvezda.

- Svi znaju da želim da budem tamo gde sam poželjan, gde je potrebno samo da izađem i igram košarku. Želim da igram na najvišem nivou i da pobeđujem. Ključ je da budeš negde gde se osećaš potrebnim, i to nema veze sa navijačima. Kod navijača postoje igrači koje vole i koje ne vole. Lepo je osetiti ljubav naroda, ali na kraju krajeva nisu oni ti koji odlučuju hoće li neko igrati, kada i koliko dugo. Takođe i da li će ostati. Navijači ne donose takve odluke.

Između ostalog, Kenan je otkrio i to da o rivalstvu Zvezde i Partizana ne zna ništa.

- Uvek se radujem ovakvim utakmicama, sada ću biti deo još jednog velikog rivalstva. Jedva čekam. Ne znam ništa o derbiju. Isto tako je bilo i za utakmice Panatinaikosa i Olimpijakosa. Nisam ništa znao dok nisam došao. Tako da se radujem što ću saznati više o istoriji duela između Crvene zvezde i Partizana. Nadam se da ću biti na pravoj strani

Ajzea Kenan, Tomas Vokap Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / imago sportfotodienst / Profimedia

Njega je ubedio Janis Sferopulos da dođe.

- Nestrpljiv sam, razgovarao sam sa trenerom Sferopulosom i stekao bolji uvid u njegove ideje, šta želi da izgradi. Zaista mi se dopalo. Radujem se novom izazovu i Evroligi, koja je sve bolja. Mislim da će sledeće sezone biti dosta dobrih timova, boriće se do kraja i pokušavati da se nađu u plej-ofu, kao što je bio i ove slučaj. Gladan je, želi da pobeđuje na najvišem nivou. Uspeo je to da uradi u prvenstvu. Hoće da napravi grupu boraca koji imaju isti mentalitet kada izađu na teren, da daju sve u odbrani i napadu. Motivisan je da transformiše Crvenu zvezdu.

Takođe, objasnio je Kenan i njegove "svađe" sa Kostasom Slukasom.

- Kada se nalazimo unutar četiri linije, a ne nosiš isti dres kao ja, onda nismo prijatelji. Imam prijatelje koji igraju sa Slukasom, njemu ništa loše ne mogu da poželim. Bili smo saigrači, nemam ništa protiv njega, samo smo se takmičili. Siguran sam da je isti slučaj bio i kod njega. Bio je pod pritiskom, a u celoj toj priči oko Slukasa ne želim da učestvujem, jer nisam Grk. Meni ne smeta”.

(Telegraf.rs)

Video: Uroš Plavšić za Telegraf o reprezentaciji, Zvezdi i Teodosiću: "To je bio san"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA