Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda dobija gigantsku sumu novca zbog odlaska Nikole Topića u NBA ligu! Evo koliko će zaraditi crveno-beli

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fantastične vesti za sve navijače kluba sa Malog Kalemegdana

  • 8
Nikola Topić Foto: Tanjug/AP/Julia Nikhinson

NBA draft doneo nam je odabir srpskog košarkaša, Nikole Topića sa 12. pozicije u prvoj rundi od strane Oklahoma siti Tandera. Ovosezonski košarkaš Crvene zvezde i Mege tako će se zaputiti put najbolje lige na planeti.

Generalni menadžer Oklahoma siti Tandera, Sem Presti istakao je kako Topić najverovatnije neće igrati u NBA ligi naredne sezone, što je možda pozitivan signal da ćemo ga gledati u crveno-belom dresu i u godini koja dolazi.

- Odradićemo plan u vezi sa povredom. Izuzetno smo optimistični u smislu toga šta smo videli i mislim da ćemo sve uspeti i da rešimo, ali takođe očekujemo da Topić neće igrati za nas sledeće sezone - rekao je Presti.

Međutim, klub sa Malog Kalemegdana može da se pored toga raduje i ozbiljnoj sumi novca koju će inkasirati od odlaska Nikole Topića u NBA ligu. Naime, kako je prvo objavio Meridian Sport, a kasnije je potvrđeno i našem portalu, Zvezda će dobiti sumu od čak 2.000.000 evra na ime obeštećenja ukoliko ugovor bude garantovan, što nema sumnje da će se desiti.

Prema NBA pravilima, odabirom  u prvoj rundi Drafta, tim se obavezuje da će igraču ponuditi četvorogodišnji ugovor (2+1+1) od kojeg može da odustane samo igrač.

Topić bi prema ruki skali u prvoj sezoni zaradio oko 5.000.000 evra, konkretno 4.950.480 evropskih novčanica, a ta suma bi postepeno rasla svake naredne do konačnih 7.504.037 evra u poslednjoj, četvrtoj, opcionoj.

Prema kolektivnom ugovoru, ove sezone tim može da plati maksimalno 850.000 dolara za obeštećenje inostranom klubu, što znači da bi Nikola od svoje zarade doplatio preostalih 1.150.000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ajmoooo bre

    27. jun 2024 | 15:03

    2m taman za jednog vrh EL igraca

  • Sramota i licimerno

    27. jun 2024 | 14:24

    Malo vam 850 000 dolara pa uzimate decaku od plate novac!!! Covicu unistavas srpsku decu!

  • ???

    27. jun 2024 | 14:10

    To nije klib sa malog kalemegdanaa,vec iz steana supanca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA