≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Topić izabran na draftu! Srbin kao 12. pik ide u najbolji klub Zapada!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Divno

  • 11
Nikola Topić - KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić izabran je na ovogodišnjem NBA draftu u prvoj rundi, kao 12. pik, te odlazi put Oklahoma Siti Tandera koji su ove sezone bili prvi tim na Zapadu.

Već od početka sezone se znalo da će Nikola Topić biti izabran još u prvoj rundi drafta, samo je bilo pitanje s kog mesta. Njegove partije u ABA ligi su ga kotirale na visoko mesto, čak među prvih pet, ali...

Povrede su ga udaljile od tog mesta, dosta manje košarke, što je dovelo u pitanje i klubove da li treba reskirati s njim, a na to se odlučila Oklahoma Siti Tander, koja ga je odabrala.

Čak i pred draft, Nikola Topić je pozvan u "zelenu sobu", što je samo značilo da će Srbin biti visoko rangiran, što se na kraju ispostavilo i kao tačno.

Oklahoma je tako nastavila svoju "tradiciju", pošto je tokom prethodne sezone u jednom momentu imala dva igrača iz Srbije - Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog, međutim, oni su trejdovani.

Kao prvi pik na ovom draftu izabran je Zakari Risašer iz Francuske, dok je sa druge pozicije uzet njegov zemljak Aleks Sar.

Inače, osim Topića, Srbija ima još jednog predstavnika na NBA draftu, a to je Nikola Đurišić, za koga se predviđa da će biti draftovan u drugoj rundi NBA drafta.

(Telegraf.rs)

Video: Nikols Topić: "Probili smo led uzeli prvu pobedu, pripremamo se dalje za Partizan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    27. jun 2024 | 03:30

    Bravo dobri decace,da nije bilo povrede bio bi u top 3 ali ovako i oklahoma je super ,trazili su pleja i dobili su

  • u oklahomu

    27. jun 2024 | 07:26

    naigraće se ko pokuševski i micić

  • Darko

    27. jun 2024 | 04:13

    Naigrace se pored Sheja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA