Nastavlja po starom: Istražitelji odbacili dve otpužbe na račun bivšeg NBA igrača

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Igrao i sa Lebronom Džejsmom

Više krivičnih postupaka protiv bivšeg NBA beka Delontea Vesta odbačeno je u utorak nakon što su tužioci u Virdžiniji odlučili da odbace optužbe protiv njega, prema sudskim zapisima koje je pregledao ESPN.

Predmeti su bili usredsređeni na optužbe za krivično delo posedovanje droge i kršenje pretpretresnih uslova i bili su povezani sa odvojenim hapšenjima, prvo 17. marta, a drugo 6. juna.

Vest će međutim ponovo na sud 11. jula po dodatnim optužbama za otpor hapšenju i ometanje pravde, koje su proistekle iz hapšenja 6. juna , kada je Vest bio zatvoren i kasnije pušten uz kauciju od 2.000 dolara.

U tom hapšenju 6. juna, policija okruga Ferfaks primetila je Vesta oko 1 sat posle ponoći u Gratonu u Virdžiniji i pokušala da uruči nalog, saopštila je policija. Usledila je potera, a policajci su ga zatekli da ne reaguje nakon što su ga izgubili iz vida tokom potere. Vest je kasnije pušten iz oblasne bolnice i prevezen u pritvorski centar okruga Ferfaks.

Vest, koji je tokom svoje NBA karijere javno govorio o svojoj dijagnozi bipolarnog poremećaja, poslednjih godina se bavio zloupotrebom supstanci. Lečen je u centru za rehabilitaciju od droga na Floridi 2021. godine, a kasnije je završio na radu u ustanovi nakon što mu je bivši vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kuban pomogao da vrati svoj život na pravi put.

Kuban, koji je pokupio Vesta na benzinskoj pumpi u septembru 2020. nakon što su kružile slike na kojima se Vest provlači na raskrsnici u Dalasu, bio je jedan od nekoliko ljudi u NBA koji su u to vreme pokušali da pomognu Vestu.

Vest je u proseku postizao 9,7 poena i 3,6 asistencija po utakmici tokom osam NBA sezona dok je igrao za Boston Seltikse , Sijetl Supersonike, Klivlend Kavalirse i Maverikse. Poslednji put je igrao 2011-12 sa Dalasom.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA