Ništa od Partizana: Džonatan Motli ima novi klub, neće igrati Evroligu posle "šok" izbora

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Mnoge je ova odluka Amerikanca baš iznenadila

Američki centar Džonatan Motli, posle sjajne sezone u Fenerbahčeo, nezvanično se pominjao kao potencijalno pojačanje Partizana i još nekih evroligaša, ali je, iznenađujuće odlučio da karijeru nastavi u Hapoelu iz Tel Aviva.

Naime, on je potpisao dvogodišnji ugovor sa novim klubom i sledeće sezone će nastupati u Evrokupu.

Motli (29, 2.06 m) prošle sezone igrao je za Fenerbahče i beležio impresivnih 14,5 poena i 4,9 skokova po utakmici u turskoj ligi, gde je njegov tim osvojio šampionat i kup. U Evroligi je imao jednako impresivne proseke od 11,2 poena i 4,2 skoka, igrajući u proseku 18 minuta po utakmici, sa 19 nastupa kao starter. Njegov tim stigao je do polufinala.

Američki centar igrao je i u NBA ligi, gde je proveo jednu sezonu u Dalas Maveriksima i dve sezone u Los Anđeles Klipersima. Svoju evropsku karijeru započeo je u ruskom Lokomotiv Kubanu, a poslednje dve sezone igrao je za turski Fenerbahče.

Profesionalni menadžer Hapoela, Džordž Hinas, izjavio je:

- Veoma smo srećni što možemo da najavimo dolazak Džonatana u Hapoel Tel Aviv. Ovo je igrač sa jedinstvenim sposobnostima u odbrani i napadu, što će nam doneti veliku snagu na terenu. Ovaj potpis jasno pokazuje koliko su naše ambicije visoke za narednu sezonu i želim da čestitam upravi kluba na ovom važnom potezu.

Motli će igrati u Evrokupu sledeće sezone, što dodatno povećava očekivanja od Hapoela Tel Aviva.

(Telegraf.rs)

Video: Majk Daum posle prve pobede Zvezde u ABA ligi: "Da idemo mi korak po korak"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    25. jun 2024 | 09:10

    Naravno da nece doci niko od 20 zvučnih imena jer je to spinovanja poslednjih 3g. Lepo je rekao covic jednom prilikom, da imam zoca osvojio bi evroligu. Jer je u zvezdi budžet neogranicen. Pogledajte samo bekove u poslednjih 2g kampaco, vildoza, neipir, nedovic, teo...

  • To je to

    25. jun 2024 | 08:55

    Kraj maste da ce preci u Partizanji,Hapoel je dosta veci klub

  • Заиста

    25. jun 2024 | 10:16

    несхватљива одлука. Еееј да ти одбијеш једну такву институцију и најбољег кошаркашког тренера у универзуму. Шта је са овим мозговима???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA