Nikola Jović za Telegraf o OI, Jokiću, NBA i meču Srbija - Danska: "Orlovi pobeđuju, Batler je mentor, ali..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Srpski reprezentativac pričao je o povredi koja ga muči, Džimiju Batleru, sezoni u Majamiju i koliko mu reprezentacija generalno znači

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u hotelu "Crowne Plaza" za početak priprema za Olimpijske igre koje krajem jula počinju u Parizu. Među pozvanim igračima nalazi se i sjajni, mladi i talentovani Nikola Jović, igrač Majami Hita.

On je odvojio svoje vreme kako bi razgovarao za portal Telegraf, a već na samom startu je odgovorio na pitanje o povredi koju je zadobio na jednom od treninga u Majamiju zbog koje nosi i ortopedsko pomagalo.

Kaže da sve napreduje i ide ka boljem, a da mu je jako drago što je ponovo zajedno sa saigračima iz reprezentacije Srbije.

Nikola Jović Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

"Nadam se da ću stići da se vratim na vreme, drago mi je što ponovo vidim sve"

- Ja sam dobro, povreda ide ka boljem, hvala Bogu, utisci su sjajni, svi smo tu na okupu, baš mi je drago da vidim sve. Možda nisam uspeo da pobegnem od novinara, ali zadržao sam se ovde najduže, poslednji sam ovde - rekao je Jović.

Dodaje da u zavisnosti od snimka i oporavka zavisi da li će se naći na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Čeka se taj kontrolni snimak, ne mogu stvarno ništa da obećam, niti da kažem nešto više od toga. Ja se naravno nadam da ću stići na vreme da se vratim, ali znate ne zavisi sve od mene, nego od tog snimka, ljudi iz kluba, iz reprezentacije.

Na okupljanju su i neka nova lica za Nikolu Jovića u odnosu na Manilu, pre svega se tu misli na Vasu Micića i Nikolu Jokića.

- Mislim stvarno, Jokić i Micić su tu, dva sjajna igrača, najbolji igrač na svetu i jedan od najboljih plejmejkera, najbolji u Evropi dok nije otišao u NBA. Ali, da sigurno će mnogo toga da se promeni, ništa nam neće skoditi, siguran sam da ćemo bolje izgledati na terenu.

Nikola Jović, KK Crvena zvezda, KK Partizan Foto: ABA Liga / Dragana Stjepanović

Batler je moj mentor

"Najbitnije je da sam igrao, Batler je sada moj mentor, ali su on i Alkaraz najbolji drugovi"

Trener Erik Spolstra pomno prati svaki njegov korak, čak i kada je na okupljanju sa reprezentacijom Srbije.

- Pričam malo sa Benom, on se stvarno raduje i jedva čeka da počne taj turnir, kao i Spolstra, perspektivno gleda na moju povredu i susret sa njima.

Džimi Batler, Nikola Jović Foto: Profimedia

Prethodna sezona u Majamiju bila je posebno interesantna za Nikolu, koji je dosta napredovao u svojoj igri.

- Sigurno, najbitnije je da sam igrao, to je meni najbitnije, pokazao sam da mogu da igram, startovao sam u plej-ofu što mi je bilo jako bitno.

Sa saigračem Džimijem Batlerom uvek ima vremena za šalu, ali nikako ne uspeva da ga "preobrati" da navija za Novaka Đokovića, pošto ima drugog favorita.

- Pa dobro, zna čovek da prihvati šalu, da se zabavlja, zato se i kontamo. Na neki način je moj mentor, pa jeste (smeh). Ne moram ja sad preterano da se razumem u tenis po njegovim odgovorima, ali eto, ne razumem se nešto specijalno. On i Alkaraz su najbolji drugovi, on njega preferira, ja tu ne mogu tu više da se svađam i eto.

Nikola Jović Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

"Pratim i Partizan i Zvezdu u Evroligi, nadam se da će Srbija danas pobediti Dansku sa 1:0"

I Evroliga je neizostavan deo života Nikole, koji čak i preko okeana prati najbolju evropsku košarku i Partizan i Crvenu zvezdu.

- Žao mi je što nije bio uspeh kao prošle godine, ona je bila bolja nego ova. Treneri i svi pokušavaju da urade sve, ali ekipe sa većim budžetima i imenima jednostavno igraju bolje. Partizan je napravio veliku stvar tada protiv Reala, bili su na korak od Fajnal fora, što je bilo neverovatno. Ja i dalje pratim obe ekipe, ljubitelj sam evropske košarke. Prave se veliki timovi i planovi, nadam se da će oba tima da igraju dobro.

Tokom priprema će Srbija zaigrati sa Amerikancima, a potom i na Olimpijskim igrama. Biće to dve velike utakmice, veruje Nikola.

- Sigurno je važno. Sigurno će biti nekako velika gledanost te utakmice. Mi to gledamo kao još jednu pripremnu utakmicu, ne gledamo to kako da skautiramo njih, nego da skautiramo nas i da se najbolje pripremimo.

Danas će Srbija u fudbalu odmeriti snage sa Danskom, a naši košarkaši kažu da će gledati taj meč. Nikola je dao i svoje predviđanje.

- Nismo se još dogovarali. Ja sam rekao da će biti 1:0, nadam se da će biti 1:0!

Poslao je za kraj i jasnu poruku navijačima Srbije pred Pariz.

- Da nastave da veruju u nas kao i prošle godine. Ne znam da li su svi verovali od početka. Daćemo sve od sebe. Niko neće pokušati da igra sa pola gasa, daćemo sve od sebe. Da navijaju svi za nas i da se nadamo nekoj medalji.

(Telegraf.rs)

Video: Uroš Plavšić za Telegraf o reprezentaciji, Zvezdi i Teodosiću: "To je bio san"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA