Vreme čitanja: oko 1 min.

Spartak pravi baš opasan tim: Stigao još jedan Amerikanac, dominirao je prošle sezone u FIBA takmičenju

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devon Danijels novo je pojačanje Subotičana

  • 2
Devon Danijels Foto: Mateusz Birecki/NurPhoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaški klub Spartak iz Subotice nastavlja sa veoma ambicioznim projektom za narednu sezonu u ABA ligi, ali i u nastojanjima da se nađe u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona, pošto je posle pet košarkaša u jednom danu obelodanio da je potpisao još jednog američkog igrača.

Kao što je poznato od pre nekoliko dana, dres Spartaka zadužili su Matej Rudan, Stefan Momirov, Kaza Kadžami Kin, Rasir Bolton i Danilo Nikolić, dok je kasno sinoć potpisao i Devon Danijels.

U pitanju je američki košarkaš koji nastupa na poziciji beka šutera, a koji je proteklu sezonu proveo u Orlen Basket ligi igrajući za Spujnju iz Stargarda, gde mu je saigrač bio naš Aleksandar Langović, inače nekadašnji košarkaš Mege i OKK Beograda.

Na koledžu je nastupao za Jutu i Severnu Karolinu, a potom je bio deo razvojnog tima Toronto Reptorsa, pre nego što se zaputio ka Evropi.

Sa Spujnjom je imao fenomenalnu sezonu u podosta jakom poljskom šampionatu sa prosekom od 16 poena po utakmici uz 4,9 skokova i 2,4 asistencije. U FIBA Evropa kupu je bio još bolji sa prosekom od 19,7 poena po meču.

Nema sumnje da Spartak pravi ekipu koja će konkurisati možda i za sam vrh regionalne ABA lige.

(Telegraf.rs)

Video: Boston je novi šampion NBA lige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA