Nikola Đurišić sve bliže Zvezdi: Evo šta kažu projekcije na draftu

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Uskoro će sve biti poznato...

Srpski košarkaš i reprezentativac Nikola Đurišić je skrenuo pažnju na sebe tokom NBA kampova za mlade igrače prethodnog meseca.

Nakon tih kampova je dobio projekciju kako bi mogao biti izabran sa 40. mesta ili čak i ranije, ali sada se ta ploča promenila.

Poznati analitičar za mlade igrače Džonatan Dživoni, objavio je ceo spisak gde je sada Nikola Topić projektovan kao 10. pik, dok je Nikola Đurišić na 50. mestu.

U analizi je istakao da ima tek prosečan osećaj za igru, ali da je veoma dobar asistent.

- Đurišić je fizički nadareno krilo koje je postizalo golove krajem sezone 2023/24 da bi sebi dao zamah u procesu drafta - naveo je u prednostima, a onda je pričao i o manama Đurišića:

- Sa ujednačenim rasponom ruku i samo prosečnim osećajem za igru, suočiće se sa pitanjima o svom odbrambenom potencijalu i moraće da pokaže više doslednosti u donošenju odluka i šutiranju za 3 poena da bi zaslužio mesto na sledećem nivou.

NBA draft će biti održan u dva dana, 26. i 27. juna, pa ćemo uskoro znati ishod cele ove priče.

(Telegraf.rs)

Video: Nemanja Nedović za Telegraf: "Žao mi je što se finale ovako završilo, Teo i Lazić mislim da ostaju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    22. jun 2024 | 15:54

    Slažem se sa analizom. Previše izvikana priča. Malo se i sa Topićem preteruje, tj. zanemaruju se neki ozbiljni nedostaci za koje je pitanje da li će ih vremenom i teškim radom otkloniti.? Mislim da smo mi imali i savršenijih talenata od Topića koji nikada nisu zasijali u punom sjaju, ali i u njegovim godinama manje dominantnih a koji su kasnije postajali igrači svetskog kalibra. Tako da ...

  • 5

    22. jun 2024 | 16:17

    POSTIZAO JE GOLOVE ?

  • Obilić

    22. jun 2024 | 19:31

    Taman da prođe malo evroligu u Crveno Belom ima vremena i za NBA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA