≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kevin Panter posle odlaska iz Partizana: "Imao sam osećaj da ćemo osvojiti Evroligu"

L. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nekadašnji kapiten Parnog valjka "otvorio dušu"

  • 26
KK Real Madrid - KK Partizan  Kevin Panter Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Košarkaški klub Partizan je minule sezone ostao bez trofeja iako je igrao čak tri finala, a u Evroligi završili su "prvi ispod crte", što je bio jasan znak za čelne ljude kluba da se krenu u reorganizaciju igračkog kadra. Četu Željka Obradovića napustili su Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski, Savo Drezgić, ali i Zek Ledej i Kevin Panter, košarkaši koji su tri sezone nosili crno-beli dres.

Kevin Panter, doskorašnji kapiten Parnog valjka, je u svom izlaganju za Mozzart Sport govorio o vremenu provedenom u klubu iz Humske, pobedama i porazima, kao i o utakmicama sa Bursom i Realom...

Za početak je, između ostalog, pomenuo kako je došlo do prelaska u Partizan.

- Iskreno, prva reakacija je bila: 'Koji Partizan, pa oni igraju Evrokup. Zašto bih tamo išao?' Međutim, onda sam seo i krenuo da razmišljam. Pa tamo je sada Obradović, sigurno žele da naprave nešto specijalno. Možda bih mogao da budem deo nečega specijalnog. Tako sam iz dana u dan dobijao informacije, razgovarao sam sa trenerom, prelomio i doneo odluku koju niko nije očekivao. Hteo sam da budem drugačiji, da imam jedinstvenu putanju i u tome sam uspeo. Bio sam deo nečega zaista posebnog - rekao je Panter.

Pomenuo je i saradnju sa Željkom Obradovićem.

- Volim ga. Izuzetno poštujem. Možda se nismo slagali u svakoj situaciji, ali uvek je prevladavalo veliko poštovanje. Nekada smo se i drali jedan na drugog, ali se onda izgrlimo, izljubimo i shvatimo šta želimo jedan od drugog i to primenimo na parketu. Ponavljam, izuzetno mi je pomogao za ove tri sezone - istakao je pouzdani šuter.

Željko Obradović - Kevin Panter - Džejms Naneli - Alen Smailagić - KK Partizan Foto: MN Press / Marko Metlaš

Takođe, Panter je govorio i o pobedama crno-belih, te pomenuo utakmicu koju će posebno pamtiti.

- Bilo je mnogo pobeda, mnogo poraza, ali ako jednu utakmicu moram da izdvojim, to je pobeda protiv Crvene zvezde za titulu. Ne zbog moje partije (postigao 32 poena, rekord finala ABA lige), nego zbog osećaja koji se stvorio kod navijača, kod ljudi u klubu. Partizan je osvojio trofej posle 10 godina u ABA ligi, zato je to bilo veče koji će se uvek pamtiti. Ta pobeda i proslava sa izuzetnim ljudima u ekipi. Ta sezona je nešto zaista specijalno.

Ipak, naveo je i dva posebno bolna poraza. Svi se sećaju četvrtfinalne serije kada je Partizan dva puta trijumfovao u Madridu i pobeda je nedostajala da se nađe na fajnal foru, ali je došlo do tuče košarkaša oba tima, dok je Pante zaradio suspenziju.

- Uveren sam, ma i više od toga... Igrali bismo F4 da nije bilo toga. Bilo bi 3:0. Igrali smo najbolju košarku u Evropi. Bili smo nezaustavljivi, ne mogu da tvrdim da bismo osvojili Evroligu, ali imao sam takav osećaj.... Osećaj da smo nepobedivi. Desilo se što se desilo, ali i to je deo svega ovoga, ove lude priče koja ne može ni rečima tačno da se ispriča, moralo je da se doživi. Sećam se intervjua pred put u Madrid koji sam dao baš vama kada sam rekao da idemo u Španiju po dve pobede i svi su mislili da sam lud. Međutim to je mentalitet koji smo imali i koji smo negovali - istakao je Panter, a onda i dodao:

- Možda će vas iznenaditi, ali mene ubedljivo najviše boli poraz od Burse u prvoj sezoni. Bili smo apsolutni favoriti. Igrali smo pred punim tribinama na našem terenu. Prva eliminaciona utakmica u Evrokupu i mi izgubimo. Baš mi smeta, evo i sada kada pričam... Ne osećam se dobro. Morali smo to da pobedimo. Ostali porazi su teški, ali ne kao taj protiv Burse.

Podsećanja radi, Panter će od naredne sezone nositi dres španske Barselone sa kojom je potpisao  jednogodišnji ugovor.

(Telegraf.rs)

Video: Danilo Anđušić o sezoni, najtežim momentima i planovima za sledeću sezonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA