≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo: Zvezda završava važan potpis, Andrej Kostić dobija profesionalni ugovor!

Vreme čitanja: oko 2 min.

On bi trebalo da bude začetnik nove generacije crveno-belih

  • 1
Andrej Kostić Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su doveli možda i najveće pojačanje ovog leta, pošto se u klub vratio Nikola Kalinić, iskusni igrač, međutim, kako saznaje Telegraf, crveno-beli misle i na svoju budućnost. Samim tim, profesionalni ugovor sa klubom će potpisati i Andrej Kostić!

Andrej Kostić se već pokazao srpskoj javnosti svojim nastupom u Kupu Radivoja Koraća, kada je upisao i poene, potom je bio deo ekipe koja je došla do titule u ABA ligi, ali i Superligi Srbije.

On je odigrao i određeni broj minuta protiv FMP-a u polufinalu Superlige, te je samo pokazao da Zvezda ozbiljno računa na njega. Njegove igre, kao i treninzi sa prvim timom su pokazali da je on i više nego ozbiljan materijal za budućnost, zbog čega će igrač potpisati i svoj prvi profesionalni ugovor sa ekipom.

Inače, Kostić je rođen 2006. godine, a ove sezone je u juniorskoj ABA ligi imao prosek od 17.3 poena, kao i pet skokova, te 1.7 asistencije po meču. Kostić je predvodio i Zvezdu u Evroligi, gde je imao 15.7 poena, 5.7 skokova i 1.3 asistenciju, iako je igrao sa jednom ozbiljnom povredom ovaj turnir.

Između ostalog, Andrej Kostić je imao i poprilično zapažen turnir u Italiji, gde je učestvovao u Trevizu u sklopu "Eurokampa", a gde je proglašen i za jednog od najboljih igrača. Mladi Andrej je naišao tada na hvale Džonatana Vasermana.

- Andrej Kostić je jedan od najboljih igrača ovde na Eurokampu. Visoko krilo, uglađen šuter, birao je pravo vreme za napad, imao je teške završnice. Efikasan strelac, bez potrebe za velikim driblingom - rekao je Vaserman.

Ovim potpisom je izvesno i da bi trebalo da Andrej Kostić bude jedan od 16 igrača u timu Zvezde iduće sezone, što i jeste cilj Janisa Sferopulosa, koji je ovog mladića odavno priključio prvom timu. Naravno, na Kostiću je da se izbori i za minute u prvom timu iduće sezone, iako će imati veoma jaku konkurenciju.

(Telegraf.rs)

Video: Velika nada Zvezde za manje od četiri minuta dokazala kvalitet: Sferopulos dao šansu biseru!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA