Denver Nagetsi objavili neverovatne podatke o Nikoli Jokiću: Da li će iko uspeti da obori sve ovo?

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bio je popularni "Džoker" i protekle sezone najbolji pojedinac Denvera, a upravo Nagetsi odlučili su da se podsete Jokićevih statistika, te su objavili nekoliko zaista neverovatnih podataka o Nikoli

Ima Nikola Jokić iza sebe još jednu odličnu sezonu u NBA ligi, gde je po treći put izabran za MVP-ja.

Bio je popularni "Džoker" i protekle sezone najbolji pojedinac Denvera, a upravo Nagetsi odlučili su da se podsete Jokićevih statistika, te su objavili nekoliko zaista neverovatnih podataka o Nikoli.

Naime, Nikola je prvi košarkaš u istoriji NBA lige, koji je postigao više od 2.000 poena, "podelio" više od 700 asistencija, i imao najmanje 55 odsto uspešnosti šuta iz igre u sezoni. Takođe, Somborac je i prvi igrač u istoriji koji je predvodio svoju ekipu po poenima, skokovima, asistencijama, i procentu koševa iz igre, u četiri vezane sezone.

Uz to, Jokić je i jedini igrač koji je uspeo da veže 21 utakmicu sa tripl-dabl učinkom postigavši najmanje 25 poena, ali i jedini koji je u protekloj sezoni uspeo da ima više od 100 asistencija za četiri različita igrača.

Osim toga, Nikola je i peti na večnoj listi poentera, treći na listi skakača, kao i drugi po broju ukupnih asistencija, i osmi po broju ukradenih lopti. Ujedno, ovim je Jokić i jedini košarkaš u NBA istoriji koji je uspeo da uđe na TOP 10 liste u sve četiri kategorije u sezoni.

Prema svemu navedenom, zaista neverovatne brojke, a postavlja se pitanje da li će iko uspeti da obori sve ove rekorde u budućnosti?

(Telegraf.rs)

Video: Kad NBA igrači uživaju na hipodromu: Bogdan i Jokić u opuštenom izdanju uz pivo i meze

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA