≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obradović analizirao prošlu sezonu: "Uvek je bitnije šta uradiš u 39 minuta i 55 sekundi"

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko Obradović je analizirao šta je crno-beli tim uradio

  • 10
KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Najtrofejniji evropski trener i šef struke Partizana, Željko Obradović gostovao je danas u intervjuu u emisiji "360 stepeni", gde je govorio o mnogim gorućim temama vezanim za KK Partizan.

Pre svega, on se dotakao prethodne sezone crno-belih, gledajući na to da ona nije bila rezultatski uspešna, jer je tim ostao bez Top 8 Evrolige i titulu u ABA ligi.

- Logično da su velika očekivanja, jer je to Partizan, od kako sam seo ovde, ambicije su bile najveće, posebno ako pogledate prethodnu sezonu i kada smo bili na korak od Fajnal fora. Problem je bio u tome što je bilo turbulentno leto, znali smo da će neki igrači da odu, želeli smo da se naši navijači i javnost upoznaju sa svim, a Evroliga je najznačajnije takmičenje koje igramo.

Okrenuo se ka prelaznom roku prethodnog leta, apostrofirajući Nikolu Mirotića kao nekoga ko je trebalo da nosi tim, a na kraju se desilo da ne dođe do dogovora, što je potom navelo na promene.

- Desilo se što se desilo u prelaznom roku. Pričamo Mirotiću. Svima je jasno, ne bih da se vraćam na to, ali kada imate jednu ideju, kada ste napravili tim i kada se znate da se oko toga vrti, a posle 20 dana nije tako, morate da se okrenete drugim rešenjima. Klub je odreagovao na najbolji mogući način. Taj tim je počeo jako dobro, imali smo prepoznatljivu igru, ali smo ušli u deo sezone gde je jedna lopta odlučivala i to je bio najveći problem. Kada razmišljate na kraju sezona šta ste mogli da promenite, sada razmišljamo da ispravimo te neke stvari. Ne, nije bila uspešna sezona u Evroligi. Morate da shvatite protiv koga igramo, da krenete od dva tima iz Španije, da ne izuzmem Basknoniju, Fenerbahče, Efes, Bolonju, Monako... Mi smo negde uz dve-tri pobede mogli da završimo gde smo bili prošle godine. Ove godine je bio i Top 10, što je bilo zanimljivo i za navijače. Neki mali detalji su pokazali da ne budemo tamo. Sve to treba da bude iskustvo za novu sezonu, treba da budemo tim koji ima najveće ambicije.

Od 13 utakmica na jednu loptu, Partizan je dobio samo jednu.

- Malo sreće, neko će reći, u sportu ste stalno na ivici. Ta zadnja lopta u napadu ili odbrani nije nešto što je previše važno, a na kraju se ispostavilo da jeste. Realizacija toga je 50/50, nekada ćeš da daš, a nekada nećeš, a bitnije je ono pre toga u 39 minuta i 55 sekundi. Naravno da te pobede ili porazi su nešto čega se sećate ili odbolujete. Bilo je utakmica kada su na početku karijere moji igrači ubacivali, pa su me nazivali srećkovićem, a nisu se setili kada su moji igrači to promašivali. Od 13 utakmica koje smo imali, samo smo jednu sada dobili, krenuću od sebe uvek, da li su me igrači slušali, da li sam dobro nacrtao na tabli, to su interne stvari. Ne bih dozvolio da govorim o tome, ali neke stvari o narednoj sezoni će biti drugačije.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi i Slovenci pevaju "Đurđevdan" zajedno posle meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar je bitno

    20. jun 2024 | 21:20

    Koje price Zelimira... on kao da je igrao sa pionirima a ne sa NBA pojacanjima. Uvek je neko drugi kriv.

  • struchnyakowsky

    20. jun 2024 | 21:23

    da ti lepo preuzmeš borac iz čačka da vidimo tvoju stručnu sposobnost sa njihovim budžetom a i selo tvoje nije daleko

  • Tetka iz Prnjavora

    20. jun 2024 | 21:22

    kad prelazi u laktaše

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA