Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav posao Spartaka! Subotičani se baš pojačali za prvi nastup u ABA ligi, potpisali pet košarkaša za dan

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ozbiljno se pripremaju na severu Bačke

  • 0
Stefan Momirov Foto: Álex Cámara/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Spartak iz Subotice će se naredne sezone prvi put takmičiti u ABA ligi, pošto je pobedom nad Vojvodinom u finalu ABA 2 lige sredinom maja uspeo da obezbedi vizu za najjači rang. A tamo očigledno ne želi da bude samo puki učesnik.

Naime, Subotičani su danas objavili da su potpisali čak pet košarkaša za novu sezonu! I to ne bilo kakvih, nego vrlo ozbiljnih, sa iskustvom igranja u španskoj ACB ligi, nemačkom šampionatu, kao i ABA ligi.

Kao najzvučnija pojačanja ističu se Danilo Nikolić, nekadašnji igrač Budućnosti, a koji je prošle sezone nastupao za francuski Limož. Pored njega, došao je i Stefan Momirov, koji je dve sezone proveo u španskom Breoganu gde je imao zapažen učinak. Nikolić je krilni centar, dok je Momirov krilo.

Od stranaca, došao je Rasir Bolton, američki košarkaš koji je bio deo Antverpen Džajantsa prošle sezone, kao i talentovani Matej Rudan, koji je bio deo Mege, ali i nemačkog Bajerna iz Minhena, dok je poslednju sezonu baš kao i Momirov proveo u španskom Breoganu. On deluje na centarskim pozicijama, dok je Bolton plejmejker.

Za kraj, za Subotičane je potpisao i Jamajkanac, Kaza Kadžami Kin, koji takođe dolazi iz nemačkog šampionata, pošto je bio deo Najners Hemnica, a igra na poziciji plejmejkera.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi i Slovenci zajedno pevaju Đurđevdan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA