Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaši Zvezde odbranu titule u ABA ligi počinju iz Dubaija, Partizan čeka Borac

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznat je raspored

  • 3
KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press/Nebojsa Parausic

Košarkaši Crvene zvezde odbranu titule u ABA ligi počinju iz Dubaija, dok će Partizan na startu sezone biti domaćin čačanskom Borcu, saopštila je danas ABA liga.

Regionalno takmičenje je danas na zvaničnom sajtu objavilo raspored utakmica regularnog toka sezone koji će imati 30 kola jer je liga povećana sa 14 na 16 klubova. Prvo kolo je na programu od 21. do 23. septembra.

Prvi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana biće odigran u 15. kolu, a domaćin će biti aktuelni regionalni šampion. Partizan će biti domaćin Zvezdu u 28. rundi.

Što se tiče ostalih srpskih klubova u regionalnom takmičenju, Mega u prvom kolu gostuje Krki, FMP u Železniku dočekuje Cedevitu Olimpiju, dok će subotički Spartak debitantski nastup u ABA ligi imati protiv Studentskog Centra u Podgorici.

U prvom kolu će igrati još i Cibona - Zadar, Mornar - Budućnost i Split - Igokea.

Regularni tok biće završen za vikend 3. i 4. maja, a već devetog maja startuje plej-of u kom će igrati osam prvoplasiranih ekipa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Slovenci optimisti pred meč sa Srbijom: "Pobeđujemo vas, nemate vi šanse"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Луцијано

    19. jun 2024 | 20:12

    PARTIZAN treba da IGRA pojedine utakmice ABA lige po gradovima srbije gde ima uslova npr.istocna srbija nis ima aerodrom i dobru halu zapadne srbija kraljevo ima aerodrom i novu halu novi sad ima dobru halu nemora partizan utakmice ABA lige IGRA U beogradu zbog promocije KOSARKE MOZE DA igra po srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA