Škola u Beogradu dobija inovativni košarkaški teren: Novo mesto za igru za mališane

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Teren se nalaziti u Osnovnoj školi "Kralj Petar Prvi" na Zelenom vencu

Beograd je ovog četvrtka dobio novi, inovativni košarkaški teren na kojem će mališani moći da se posvete najlepšem sportu pod obručima. U Osnovnoj školi "Kralj Petar Prvi" u Ulici Maršala Birjuzova 43 na Zelenom vencu upriličena je posebna svečanost.

Tamo je postavljena prva inovativna košarkaška konstrukcija uz obeležavanje terena za basket 3x3 i jedne polovine za košarku "pet na pet" po FIBA standardu, a sve u okviru projekta "Deci Srbije".

Ovim projekom predviđeno je postavljanje preko 100 košarkaških sistema u školama tokom tri godine, a to će omogućiti najmlađima da zavole sport pod obručima još od ranih dana.

Na događaju su bila prisutna i mnoga poznata lica iz sveta košarke, a mališani su mogli odmah da isprobaju kako to izgleda igrati na novoj podlozi.

O ovom projektu, nedavno je za Telegraf govorio i jedan od realizatora projekta, proslavljeni košarkaški stručnjak Bratislav Bata Đorđević.

- Započeli smo i najveći trogodisnji projekat "Vodavoda deci Srbije" za stotinak školskih neuslovnih sala u koje ćemo instalirati poprečni teren sa košarkaškom, pokretnom konstrukcijom, što je izum Zorana Stojačića. Osnovali smo dve muške sekcije dece 5 - 8 razreda za basket 3X3 i košarku kojima smo dali ime"Košarkaški centar kamp Aleksandra Nikolića sa Zlatibora", koji 2025 . godine obeležava 50 godina postojanja - niže projekte na kojima je angažovan Bata.

(Telegraf.rs)

Video: Slovenci optimisti pred meč sa Srbijom: "Pobeđujemo vas, nemate vi šanse"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA