Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćao, Ćaćo! Legenda odlazi u penziju posle 20 godina, od košarke se oprostio Serhio Rodrigez

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vreme je za kraj

  • 0
Serhio Rodrigez, Real Madrid - Partizan Foto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon veoma uspešne karijere i 20 godina u košarci, od iste se oprostio Serhio Ćaćo Rodrigez, koji je poslednje dve sezone u karijeri proveo igrajući u dresu Reala iz Madrida, za koji je nastupao i u većem delu svoje karijere.

Ćaćo Rodrigez iza sebe ima igračku karijeru bogatu čak 20 godina, počeo je u Estudijantesu, nakon čega se otisnuo "preko bare" i potpisao sa Portlandom, gde je proveo iduće tri sezone. Igrao je potom za Sakramento, onda i za Njujork Nikse, da bi se vratio u Španiju i potpisao ugovor sa Realom 2010. godine.

Idućih šest godina je ostao u ekipi Reala, nakon čega se vratio u NBA, otišao je put Filadelfije, ali se brzo vratio u Evropu, samo ovoga puta u CSKA iz Moskve, gde je proveo dve godine. Usledio je put u Italiju i Olimpiju iz Milana, a onda povratak u Real iz Madrida.

Tokom karijere, Ćaćo Rodrigez je osvojio ogroman broj trofeja, ali su sigurno tri najvrednija ona tri u Evroligi, od čega su dva sa ekipom Reala, dok je jedan došao i sa ruskim timom.

Između ostalog, on se može pohvaliti i sa zlatnim medaljam sa Evropskog prvenstva u Francsukoj 2015. godine, te zlatom iz Japana sa Svetskog prvenstva 2006. godine, ali i srebrnim odličjima sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, te Evrobasketa iz Španije 2007. godine.

On ima i tri bronzane medalje, koje su došle na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, te dve bronze na Evrobasketu u Sloveniji i Turskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA