FMP se vraća mladim nadama srpske košarke: Panteri organizuju probne treninge, pozvani su apsolutno svi

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Klub iz Železnika objavio je sve detalje na svom zvaničnom sajtu

KK FMP ima bogatu istoriju u kojoj se svakako izdvaja razvoj mladih košarkaša koji su dosegli najveće košarkaške visine, postali reprezentativci, a kasnije i zvezde evropske košarke i NBA lige.

Miloš Teodosić, Duško Savanović, Mile Ilić, Bojan Popović, Ognjen Aškrbić, Miroslav Raduljica, Zoran Erceg, Marko Marinović, Branko Lazić… Svi oni su prošli kroz razvojni sistem FMP-a, a u to vreme i potom stekli status reprezentativca u Zemlji košarke.

Čak trojica igrača draftovana su kao igrači tima iz Železnika i to se dogodilo u vremenima kada je ulaz u NBA ligu bio značajno teži za evropske igrače, ali je dobar glas škole košarke FMP-a došao i do dalekih Sjedinjenih Američkih Država.

Klub je ovog leta odlučio da se vrati "korenima" i da se ponovo okrene ka najmlađima, pa je u skladu sa tim koordinator celokupnih mlađih selekcija KK FMP dokazani stručnjak Slobodan Klipa, koji će svoje prebogato iskustvo staviti u potpunosti u službu novih mladih talenata.

Podsećamo da je Klipa pored uspešnog vođenja prvih timova FMP-a, Beopetrola, Igokee, svoje ime izgradio kao trener mlađih kategorija. Bio je deo sistema KK FMP koji je dva puta uzastopno postao juniorski šampion Evrope 2008. i 2009. godine, kao i prvi trener Crvene zvezde koja je ponovila isti podvig 2014. godine.

KK FMP otvara vrata za mlade igrače generacija 2008, 2009, 2010 i 2011. koji žele da uz stručan kadar steknu nova košarkaška znanja, ali i neraskidiva prijateljstva, navode oni na zvaničnom sajtu.

FMP poziva sve mališane da dođu na probni trening u dvoranama Basket Lend (Endija Vorhola 14) i potpuno besplatno pokažu svoj talenat.

Termini treninga su naredna subota, 22. jun od 10 časova do 11 časova (generacije 2010, 2011) i nedelja od 11 časova do 12 časova (generacije 2008, 2009).

Klub je objavio i kontakt lice za sve dodatne informacije - Danilo 063/1225-870.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić i Bogdanović u super raspoloženju uživaju na hipodromu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA