Basketaši Ljiga osvojili Derventu, pa idu na Kosmet

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Raste im popularnost...

Ekipa Ljiga u basketu 3 na 3 nastavlja svoje sportske podvige, putujući ovog vikenda na Kosovo i Metohiju radi učešća na novom turniru.

Nakon osvajanja prestižnog turnira u Derventi, postali su prepoznatljivi širom regiona, stičući veliku popularnost.

- Pored sportskih uspeha koje ekipa ostvaruje na terenu, naše mesto dobilo je izvanrednu reklamu, pa je Ljig sada za mnoge i odbojkaški i basketaški grad, kaže kapiten ekipe Vladimir Jeremić. Divno je kada odete u Republiku Srpsku i shvatite da o vama već dobro znaju i da vas poštuju. Zovu nas prijatelji iz Makedonije, Hvatske, Crne Gore, Slovenije…

Kapiten ekipe Vladimir Jeremić ističe značaj ovih uspeha za afirmaciju Ljiga kao sportskog centra.

- U svetlu aktuelnih događaja, želeli smo kroz sport da pružimo podršku našoj braći iz Republike Srpske. Bili smo jedina ekipa iz Srbije, a kako se radi o veoma prestižnom turniru, na neki način smo reprezentovali srpski basket. Našu misiju nastavljamo ovog vikenda odlaskom na Kosovo i Metohiju i učešćem na još jednom takmičenju koje je za nas mnogo više od basketa - istakao je.

Ljig sada razmatra organizovanje sopstvenog turnira, što bi dodatno promovisalo opštinu kroz medije i privuklo pažnju javnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Bulut za Telegraf: O Mundobasketu, Olimpijskim igrama, Srbiji, i zašto ga "boli" Japan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA