Anđušić predstavio šuterski kamp za najmlađe: "Budite svoji, drugačiji i verujte u svoje snove"

 
S. G.
L. I.
S. G. L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

"Želimo da prenesemo poruku mladima i moto našeg kampa je da budu drugačiji svoji"

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić održao je konferenciju povodom održavanja letnjeg šuterskog košarkaškog kampa „Danilo Anđušić“, jedinstvenog na našim prostorima koji ima za cilj da pomogne razvoju mladih talenata.

Pored Danila, konferenciji su prisustvovali Luka Anđušić, direktor kampa, Ivana Maksimović, jedna od naših najuspešnijih streljašica, Sonja Vasić, bivši kapiten ženske košarkaške reprezentacije, Dragan Filipović, direktor Generali osiguranja, kao i košarkaši Partizana i Crvene zvezde

Prisutnima se obratio jedan od osnivača kampa Danilo Anđušić

- Pre svega, dobro veče svima, hvala vam što ste večeras sa nama. Ja bih se u svoje lično ime zahvalio svima koji su uz naš projekat od samog starta i naravno svim partnerima koji su podržali ovu priču, to nas stvarno motiviše da napravimo nešto veliko i da napravimo jednu tradiciju svi zajedno. Cela ideja i vizija mene i Luke datira iz davnih vremena. Imali smo tu neku ideju da krenemo nešto zajedno i pre svega drago mi je da smo krenuli prvi zajednički bratski projekat koji je vezan za sport i košarku. Cela vizija je krenula jer imamo veliko različito iskustvo i gledali smo kako to da prenesemo deci jer mislim da možemo da im pomognemo na razne načine i ceo taj projekat krenuo je odavno kada smo videli kako i na koji način možemo da krenemo, a opet budemo drugačiji u odnosu na ostale kampove. Mislim da smo uspeli jer pre svega na košarkaškom planu gde će raditi deca sa vrhunskim trenerima i naravno da je to glavni cilj. Imaćemo edukativni deo, mislim da mnogo nedostaje današnjim generacijama i mislim da će u tom delu moći dosta da nauče. Želimo da prenesemo poruku mladima i moto našeg kampa je da budu drugačiji svoji, da prate svoje snove, jer u današnjem vremenu poušavamo da se poredimo sa drugima a mislim da to treba da se promeni - rekao je između ostalog košarkaš Partizana.

O samom kampu govorio je i njegov rođeni brat, Luka.

- Krenuo bih sa jednom pričom koju je Danilo zaboravio da ispriča, a vezana je za ideju celog kampa. Neki moj uslov da krenem u sve ovo, s obzirom na lična iskustva koja sam imao, je da je klincima posebno u tom uzrastu od 12 do 18 godina jako bitno prisustvo mentorstva. Jako bitno da klinci vide od nekoga iz prve ruke šta je potrebno za profesionalni sport i za vrhunskog sportistu da bude to što jeste. Moj uslov Danilu na početku bio je "ok, može radimo, ali da budeš prisutan tokom celog kampa". Što znači da nema slobodnog leta, ali mislim da je njegovo prisustvo bitno gde će učestvovati i u treninzima i radionicama i biće prisutan sa njima svaki dan jer mislim da je jako bitna ta interakcija sa nekim ko je prođtao kroz mnogo toga. Zahvaljujem se na tome što je pristao.

Takođe, kamp je podržala i proslavljena košarkašica Sonja Vasić.

- Hvala vam na pozivu. Mislim da je svim predstavnicama u ženskom sportu drago jer nas kolege podržavaju i saborci su u borbi za temu sportu. Iskreno, ja kao dete sam prošla puno kampova pre nego što sam se pridružila reprezentativnim selekcijama što sam već sa 12 godina počela. Svako leto bilo je rezervisano za kampove i to po 2-3 smene, i neko iskustvo naše porodično je da se leti postaje igrač. Tokom sezone se igraju utakmice, radi se timski, pogotovo na našim prostorima a leti se postaje igrač kada radiš na sebi. Mislim da je fenomenalno što imamo još jedan kamp koji je spreman da doprinese razvoju naše košarke.

(Telegraf.rs)

Video: Ambasador Francuske u Beogradu Pjer Košar priredio prijem za košarkašice Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA