Milan Dozet najavio vatreni prelazni rok za Zvezdu: "Navijači, stavite šlemove!"

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

Sportski direktor crveno-belih najavio je vrelo leto...

Sportski direktor Crvene zvezde, Milan Dozet govorio je za "Meridian Sport" o novim pojačanjima, te ko se i kada može očekivati.

Pre svega je objasnio kakvog plejmejkera traže crveno-beli, da je potreban jedan odgovoran igrač.

- Pošto ćemo dovesti plejmejkera sa ozbiljnom odgovornošću, sigurno da će biti malo rasterećeniji, ali teren će pokazati ko će biti prvi, odnosno drugi plejmejker - počeo je Milan Dozet.

Smatra da je za dobar posao u prelaznom roku potreban dobar tajming, a sa takvim su pristupom ušli u posao ovog leta.

- Ozbiljno i na vreme smo spremali prelazni rok. Tokom sezone mnogo radimo i mislim da ćemo brzo imati kompeltan roster na okupu, jer je pravovremenost pravi put - dodaje sportski direktor Crvene zvezde.

Upitan je za Kodija Milera Mekintajera, Ajzeu Kenana, Nikolu Kalinića, Majka Dauma, a njegov odgovor je bio šaljiv, ali i drugim delom jako ozbiljan.

- Moraću da ih pogledam, pa ću da vam javim. Šalu na stranu, ozbiljno se bavimo svojim poslom, tako da o imenima ne bih. Mi van kancelarija ne pričamo o transferima. A sad, kako se pojave u javnosti, ne samo informacije, već i dezinformacije, to već nije tema za nas. Kako oni vole da kažu na društvenim mrežama, nek spremaju šlemove - zaključuje Dozet priču o pojačanjima.

Potom je govorio o treneru Crvene zvezde, Grku Janisu Sferopulosu, koji je početkom protekle sezone pojačao crveno-bele.

- Kada bih morao da opišem Janisa jednom rečju – gospodin. Bez preterivanja, ali zaista je reč o neverovatnoj osobi, koja se ophodi na fenomenalan način prema ljudima koje zna, koje tek upoznaje… Iako je Grk, kao da ima srpski mentalitet. Prvi put kad smo se sreli na aerodromu, odmah mi je tražio da mu nađemo učitelja srpskog jezika. Inače, već je znao mnogo naših reči, jer je kao mladić gledao prenose košarkaških utakmica iz Jugoslavije, pa je naučio neke termine. Gaji veliko poštovanje prema našoj košarci i trenerima od kojih je učio. Od početka je uplivao ovde kao da je domaći. Bez da smo pričali sa njim, želeo je da forsira filozofiju u kojoj su okosnica srpski igrači. Insistirao je na mladima igračima, što se vidi u slučaju Kostića, kojeg je povukao iz juniorskog pogona u prvi tim i na povratku Topića sa pozajmice iz Mege. Mislim da će Kostić sledeće sezone imati ozbiljniju ulogu i planiran je da bude deo našeg tima, na čemu trener insistira - istakao je pričajući o treneru crveno-belih.

(Telegraf.rs/Meridian Sport)

Video: Milan Dozet: "Nadamo se da će Janis ostati trener Zvezde jako dugo vremena"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    10. jun 2024 | 12:15

    I mi cemo se pojacati-odlaskom Obradovica!!!

  • GP

    10. jun 2024 | 12:11

    Ne znam , Boga mi, sta ce vam pojacanja. U Evroligi cete ionako biti zadnji ili predzadnji, po obicaju, a za domaca takmicenja vam je Oskar vec obezbedio titule. Vas je probelm sto nema uticaj i u EL.

  • Stevo Piton

    10. jun 2024 | 12:27

    Sreca pa postoji sportski menadzment KK Cz da Denverov menadzment ne bude najgori na svetu, 1.7 miliona po sezoni za igraca koji ima 32 godine. Ovo je u rangu super max ugovora za mp juniora koga sad pokusavaju da se rese ali naravno ko je lud da preuzme super max ugovor za igraca koji je prosecan i sklon povredama. Svaka cast sportskom menadzmentu Crveno belih, jos jednom su pokazali da glupost ne zna za granice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA