≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktor Superlige o prekidu derbija i pražnjenju tribina: "Biće 20:0, evo kada će Zvezda da dobije pehar"

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar Grujin pojasnio detalje nakon skandala u drugoj utakmici finalne serije

  • 72

Direktor Superlige Srbije u košarci, Aleksandar Grujin, stao je pred novinare po završetku prekinutog večitog derbija, gde je istakao da će meč biti registrovan u korist Zvezde sa 20:0, a da će pehar i medalje biti naknadno uručeni.

On je istakao da je u ovakvim situacijama jedini merodavan prvi sudija, kao i delegat, a da nema objašnjenje za ono što je zvanični spiker uradio.

- Propozicije i značenja su veoma jasni. Znači, u ovakvim situacijama, prvi sudija donosi sve odluke. Jedini koji je merovan, to je prvi sudija i delegat. Sve informacije koje dobijate, dobijate od prvog sudije, odnosno delegata. Ono što je  oficijelni spiker uradio, nemam objašnjenja za to. To pitajte njega.

Znači, on je na svoju ruku to saopštio?

- Na svoju ili u saglasu sa nekim drugim. Ali to nije smelo da se desi. Ali je na štetu Partizana, na žalost. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom i znam šta se odvijalo. I sve što je uređeno, uređeno u skladu sa propozicijama takmičenja.

Šta je nastavak?

- Nastavak je da će se sutra registritrovati utakmica, na osnovu delegatskog izveštaja, službenim rezultatom 20:0.

Kada će Zvezda da dobije pehar i medalje?

- To ćemo dogovoriti sa njima u narednim danima, organizovaće se prigodan terminu i uručićemo priznanje.

Da li je gospodin Stojanović kao delegat imao obavezu da obe strane obavezati da će se utakmica sa određenim vremenom? To je meritorno, ne što priča spiker?

- Gospodin Stojanović kao delegat je imao komunikaciju kako sa Zvezdom, tako sa Partizanom. I sve vreme dok smo komunicirali, to su bili kako predstavnici Zvezde, tako i Partizana.

Pojasnio je na kraju Grujin i zbog čega je prekinut derbi i zbog čega je odlučeno da se prazne tribine.

- S jedne strane je verbalni delikat, sa druge strane je nešto drugo. Znači, videli ste šta je sve uletelo na teren. Čuli ste sve. Znači, ja najoštrije osuđujem vređenje, kako je predsednika države. Možete da ga volite, ne volite, da ga  poštujte morate. To je prva stvar. Pogotovo čovek koji je toliko uložio i dao sportu, košarkaškom posebno. A da ne pričamo o Partizanu. Naravno i Crvenoj zvezdi. A onda vređenje svih tih supruga i majki je za svaku osudu. Postoji pravilo. Ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači. Drugi put se opominju. Treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu i prazni se tribina.

(Telegraf.rs)

Video: Teodosić poslao kratku poruku nakon prekida večitog derbija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marakana

    5. jun 2024 | 23:59

    Tako je ! Jedino ispravno ! Zvezda šampion ! 24 titula,patlidžan ostade na 21

  • Rebel

    6. jun 2024 | 00:03

    Dajte Zvezdi i Fmp-u i naredne 4 godine titule u svemu. Hahahaaa....Nece NJEGA ni to USRECITI ON je duboko nesrecan i jadan covek. PONOS JE BITI GROBAR u ovakvoj drzavi...

  • ZVEZDA

    5. jun 2024 | 23:47

    Oni u sopštenju rekoše da je bilo samo verbalno.... Kako ih bre nije sramota? Stvarno pitam? Ima na snimku staklena flaša... ej REKO IM SPIKER I ONI OTIŠLI... a pevali našu pesmu Izađi mala a posle oni pobegli. Ima li ko obraza da stavi minus?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA