≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo ko i kada donosi odluku o prekinutom Večitom derbiju!

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar Grujin će odrediti epilog čitavog skandala

  • 13
KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Kakav smo haos imali u Areni! Drugi meč finalne serije Superlige je prekinut posle ispada Grobara koji su izvređali Nebojšu Čovića i njegovu suprugu, a potom i gađali igrače Zvezde, koji su otišli sa parketa.

Sudije su donele odluku da se hala isprazni nakon toga, što je razbesnelo navijače Partizana, koji su poručili svojim igračima da ne nastavljaju meč bez njih i da ne pomišljaju na tako nešto.

Nakon svega, igrači Partizana su napustili halu i otišli u svlačionice. Nezvanično se u tim momentima pričalo da će se meč igrati sutra.

Ali, nakon svega su se igrači Zvezde vratili na parket da se zagrevaju. Takođe su tu došle i sudije, a nakon toga je počelo odbrojavanje do nastavka meča.

Igrači Zvezde su čekali 15 minuta, ali se igrači Partizana nisu pojavili i sudije su nakon toga napustile halu.

Sada sve zanima kakav će biti epilog čitave situacije, a o tome je za Arena Sport televiziju pričao Dragan Jakovljević, koji se čuo sa Aleksandrom Grujinom, direktorom takmičenja, pa je izneo informacije koje on ima.

Upravo će Grujin registrovati meč gotovo izvesno službenim rezultatom, ali nakon što dobije izveštaj delegata, sačinjen od izjava sudija i delegata.

- Vreme teče od momenta kada se sudija vratio sa svojim pomoćnicima. Prvi sudija sa dvoje kolega. Tada ide neko vreme, koje se gleda, po propozicijama se gleda 15 minuda se meč nastavi, ne vidimo igrače Partizana, samo su igrači Zvezde na terenu, ako se ne pojave, onda bi sutra, prema propozicijama lige, mislim ono što smo pričali, ovo nije prvi put da se prazni dvorana, sećamo se 2022. godine u petoj utakmici ABA lige, jednog još momenta, kada je ulog bio igranje u Evroligi.

- Ako se desi da Partizan ne izađe, ovih pet minuta, mi u tom momentu znamo da će sudija da odsvira kraj, da će delegat u izveštaju, koji je sačinjen od izjave sudije i kasnije cele poente delegata, direktor lige Aleksandar Grujin će doneti odluku po propozicijama koje su usvojene pre početka. Sve ostale stvari, da li neko neće da igra, nije naš momenat i nije u redu da se ne odigra. Sve je to sport, sad smo vruće glave, sve što bi rekli, ono što je sigurno je da se ponavljamo da vidimo nemile scene kada košarka treba da bude glavna - rekao je Jakovljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seoul

    5. jun 2024 | 23:47

    Zna se ko donosi sve odluke, samo se pitam da li nešto rade i ovi drugi oko njega ili on baš sve mora.

  • Gogi

    5. jun 2024 | 23:54

    ZVEZDA SAMPION!!!!! Napred Nebojsa, napred Zvezdo zgazite ih sve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bosko

    5. jun 2024 | 23:27

    Partizan da je pametan i da neigra vise !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA