≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Veliki poraz srpske košarke u borbi za titulu: Prekinut večiti derbi, Zvezdi pehar za zelenim stolom!

Vreme čitanja: oko 7 min.

Nije baš jasno šta ovo znači

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Kakav momenat se dogodio, iako je večiti derbi prekinut, rečeno da će se igrati sutra, Zvezda se vratila na parket i čekala je svog rivala, koji se nije pojavio u predviđenom roku od 15 minuta, što znači samo jedno, a to je da će Zvezda dobiti službenim rezultatom.

O ovoj utakmici će se svašta pričati u narednom periodu, pogotovo zbog svega što se dogodilo u Beogradskoj areni.

Partizan je imao prednost, bili su u naletu, kada su sudije zbog skandiranja i ubacivanja predmeta sa tribina prekinuli utakmicu i tražili da se hala isprazni. Ipak, tada su Grobari poručili svojim igračima da ne igraju u tom slučaju.

Hala je ispražnjena, a Zvezda se vratila na parket i sačekala je 15 minuta svog rivala, koji se nije pojavio.

KK Crvena zvezda Printskrin: Arena Sport

UŽIVO Partizan - Crvena zvezda 57:45 (24:22, 22:21, -:-, -:-)

SASTAVI:

Partizan: Smit, Ledej, Drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunovićf, Anđušić, Ponitka.

Zvezda: Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Ilić, Nedović, Giedraitis, Kostić.

TOK MEČA UŽIVO:

NASTAVLJA SE UTAKMICA! Igrači Crvene zvezde su izašli na parket, čekaju protivnika.

PREKID:

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde su u okviru drugog meča finalne serije igrali utakmicu u Areni, ali je ista prekinuta! Kako se može čuti, nastavak još nije poznato kada će biti, ali prema prvim procenama dolazi da će se to odviti sutra.

Ovaj prekid sigurno ne ide na korist Partizana, koji je bio u pravom naletu, a pritom je na semaforu imao i prednost od 12 poena, pošto su bili dosta bolji takmac od Zvezde u ovom meču. Ipak, nakon trojke Kevina Pantera, navijači su krenuli sa pogrdnim skandiranjem, što je i rezultiralo ovakvom odlukom.

Navijači su od samog početka meča imali nekoliko vređanja na račun porodica igrača Zvezde, čak i u trenucima kada su igrači njihove ekipe bili bolji, kada su vodili, a sve je eskaliralo već početkom treće deonice, kada je počelo i novo skandiranje, ovoga puta prema Vesni Čović.

Tada je utakmica prvo nakratko prekinuta, izvršen je jedan apel da se stane sa navijanjem, potom i drugi, treći... Ali, navijači su jednostavno nastavili da vode svoju politiku u ovom slučaju.

Na kraju je i Uroš Trifunović zamolio navijače da prestanu, ali tada su krenuli još glasnije, zbog čega je Zvezda i napustila parket.

Tražila je Zvezda da se isprazni hala, sudij su to isto tražile, ali je tada došla i informacija da Partizan neće igrati u tom slučaju. Na kraju, doneta je odluka da se meč prekine pri rezultatu 57;45 za Partizan.

III Četvrtina

PREKINUT JE DERBI I ZVANIČNO! Čini se kao da će utakmica biti nastavljena sutra.

Najnovije informacije dolaze sa lica mesta, a to je da igrači Partizana neće igrati ako se isprazni Arena

Kako javljaju sa lica mesta, Arena će se isprazniti!

Zvezda odlazi u svlačionicu!

Prekinut je večiti derbi u Areni!

- Zek Ledej napada, dodaje POnitku, ovaj traži poziciju, činilo se da će mu ispasti lopta, što i jeste, ali je Mitrović napravio faul. Pogodio je Ponitka oba bacanja, onda je Lazarević šutirao za tri, promašio je, a to koristi Kevin Panter koji pogađa šut za tri iz tranzicije.

08:40 (52:45)  - Kreće Partizan drugo poluvreme svojim napadom. Ledej je fintirao, a onda sa poludistance pogodio šut. Upisao je 14 poen na ovom meču. Istekao je napad Zvezde, Luka Mitrović je vodio loptu do samog kraja napada. Teška pozicija Kevina Pantera, ali pogađa i on. Davidovac je na drugoj strani zaradio dva bacanja, pogodio je oba

POLUVREME

II Četvrtina

00:00 (48:43) - Baca loptu Teodosić u aut, nije mogao Mitrović da se oslobodi od Ponitke. Krade loptu Davidovac Avramoviću i poentira Stefan Lazarević. Težak šut Ledeja i pogađa preko Rokasa, ostao je sam, dobio je loptu i iz okreta dolazi do poena. Miloš Teodosić pogađa trojku! Veoma težak šut Ledeja, koji pogađa sa poludstaince i on sada. Rokas gubi loptu, Smailagić krade i dobija faul od strance Litvanca. Dobio je i tehničku grešku. Pogodio je Ledej jedno, a jedno i Smailagić.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press/Nebojsa Parausic

02:18 (42:38) - Pogađa dodatno bacanje Dejan Davidovac. Veoma težak šut Kevina Pantera, promašio je, a Davidovac hvata loptu. Pogađa trojku Rokas Giedraitis za tri poena, nakon pet promašaja. Spustila je Zvezda, Partizan sada napada preko Smita, a onda i Pantera, koji će na liniju penala, gde je promašio jedno.

03:29 (41:34) - Ledej iz veoma, veoma teške pozicije dolazi do poena. Panter mu je dodao, a on se izborio za poziciju i jednom rukom je šutnuo i pogodio. Na druoj strani je Lazić pogodio. Promašio je Anđušić, a onda Rokas Giedraitis ostaje sam, ali i on maši otvorenu trojku. Maši i Anđušić trojku, a onda i Rokas, ali Davidovac postiže poene uz faul.

05:08 (39:30) - Pogađa Luka Mitrović na asistenciju Miloša Tedoosića. Ostao je Uroš Trifunović i pogađa i on za tri poena. Lazarević je ostao sam na šutu za tri, ali je promašio. Pogađa Lazarević trojku sada. Odbranili su se iz Zvezde, a Mitrović poentira uz faul. Pogađa i dodatno bacanje.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press/Ivica Veselinov

06:48 (36:24) - Dosta loš napad Zvezde, Nedović je šutirao sa velike udaljenosti i nije ni dobacio do koša. Ostao je Tompkins sam, ali je promašio za tri poena. Ostao je sam Džejlen Smit i pogodio je trojku. Promašio je Nedović, onda Panter maši trojku, ali Ledej dolazi do lopte, Panter opet maši, ali sada Trifunović hvata, dok Kevin pogađa sa poludistance.

08:36 (31:22) - Gubi loptu Zvezda na otvaranju druge deonice, a Panter poentira iz kontre. Promašio je Teodosić trojku, Tompkins je uhvatio loptu, ali je u borbi za skok napravio faul. Ledej je ovde šutirao za tri poena, a faul pravi Dalibor Ilić. Zek je pogodio sva tri. Greši Teodosić, krade Džejlen Smit. Pogađa Smailagić.

I Četvrtina

00:00 (24:22) - Poeni Davidovca sada na drugoj strani, ali čelendž je tražio Željko Obradović i ti poeni su poništeni. Pogodio je Smit trojku, ostao je sam, a lako je pogodio. Odmah je na drugoj strani vratio istom merom Nedović. Smailagić se potom odlično otvara, dobija loptu i zakucava. Ide lopta Trifunoviću, on maši trojku. Pravi faul Panter na centru, Nedović ide na penale. Pogodio je Nemanja Nedović oba slobodna bacanja. Ima četiri sekunde Partizan do kraja prve deonice. Poentira Džejlen Smit.

02:32 (16:15) - Smit je u Partizanu okušao sreću za tri poena, ali je promašio. Odmah potom Teodosić gubi loptu. Sada su sudije dosudile faul na Zeku Ledeju od strane Branka Lazića. Gubi loptu Partizan, onda Zvezda ide u kontru i poentiraju preko Davidovca. Uroš Trifunović se oslobodio čuvara i pogodio je sa poludistance. U igru je ušao i Nedović, Davidovac maši trojku, dok Ledej pravi faul u napadu.

03:45 (14:13) - Mitrović poentira ispod koša preko Luke Mitrovića. Kevin Panter je lepo igrao protiv Mitrovića, ali je promašio šut. Ide trojka Dejana Davidovca na drugoj strani koji je ostao sam. Rokas Giedraitis je oduzeo loptu Ledeju, a poentira Mitrović u kontri.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: MN Press/Ivica Veselinov

05:16 (13:6) - Teodosić maši poludistancu, onda i Partizan greši. Rokas je promašio trojku iz kornera, a onda Anđušić pogađa na drugoj strani. Maši Luka Mitrović polu horog. Partizan ima novi napad. Poentira Ponitka iz lepe akcije, do kGiedraitis maši novi šut za tri poena. Anđušić dolazi do poena uz faul na drugoj strani.

07.00 (6:4) - Avramović otvara utakmicu trojkom sa centralne pozicije, a onda Zvezda greši, dok će Anđušić na liniju penala odmah. Faul je napravio Rokas Giedraitis. Jedno je pogodio bek Partizana. Faul pravi Ponitka. Dolazi i Zvezda do poena, Luka Mitrović je zakucao. Avramović je loše šutirao, poentira Rokas u kontri, a onda pogađa Ledej sa poludistance.

KOMENTAR PRE MEČA:

Prvi meč između ove dve ekipe je obeležila veoma napdačka, intersantna košarka, ali i sudijske odluke oko kojih su se ponovo bunile obe ekipe. Samim tim, pred početak je i sam arbitar Uroš Nikolić je poslao dopis KLS-u.

Takođe, javila se i Zvezda pred ovaj meč, koja je izbacila video snimak sa navodnim greškama arbitara u prvom meču, gde se pitaju kako su došli do pobede.

Već se može i naslutiti da će i ovaj meč proći u sličnom ruhu, međutim, to je donekle i razumljivo s obzirom na to kakav je ulog u ovom meču.

Kako bi se reklo, neka bolji na terenu pobedi.

Obe ekipe su desetkovane u ovom duelu.

(Telegraf.rs)

Video: Da li je ovom odlukom Partizan oštećen u derbiju?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 0710

    5. jun 2024 | 20:06

    Ali koliko Arena sport utišava publiku, iritantno, valjda i mi koji gledamo od kuće treba da osetimo atmosferu

  • Demi

    5. jun 2024 | 20:33

    Kakvo je ovo sudjenje?????? Lična Daliboru Iliću nad Ledejem na trojci??? Ni pipnuo ga nije!!! Sudije su izgleda dobile ozbiljne pretnje od glavatog i kompanije!!!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    5. jun 2024 | 18:50

    Тешко је поверовати, да ће, ако буде тесно, судије дозволити да румени изгуби гем на свој сервис, и то 8 у низу...нарочито кад се види колико су грешили на нашу штету, на нашем терену...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA