FBI se umešao u istragu vezanu za brata Jokićevog saigrača: Pandorina kutija je otvorena, preti mu zatvor

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Suspenzija NBA lige nije bila poslednja tačka, već sam prva posledica u nizu.

Pri kraju regularnog dela sezone i na početku plej-ofa, pažnju je privukao skandal u vezi sa nameštanjem utakmica koji uključuje Džonteja Portera iz Toronta, brata Majkla Portera Džuniora, saigrača Nikole Jokića.

Porter je ranije ove godine izbačen iz NBA zbog klađenja na sopstvene utakmice, deljenja poverljivih informacija sa kladioničarima i lažnog prijavljivanja bolesti kako bi manipulisao opkladama. Ove optužbe su potvrđene u evidenciji NBA lige i krivičnoj prijavi podnetoj u utorak od strane tužilaca u Bruklinu.

Sada je priča dobila novi epilog. FBI je uhapsio Long Fi Fama, optuženog za organizovanje šeme klađenja sa bivšim NBA igračem.

Prema FBI-ju, Long Fi Fam, poznat i kao "Brus", 38-godišnjak iz Bruklina, uhapšen je na aerodromu "JFK" u ponedeljak. Navodno je planirao da pobegne u Australiju nakon što su federalni istražitelji pokušali da ga ispitaju.

Prilikom hapšenja, kod Fama je pronađeno oko 12.000 dolara u gotovini, dva blagajnička čeka u ukupnom iznosu od 80.000 dolara, nekoliko kladioničarskih listića i tri mobilna telefona.

Fam se pojavio pred saveznim sudom u utorak, gde mu je određen pritvor. Suočen je s optužbama za prevaru. Tri druge osobe koje su navodno umešane u šemu još uvek su na slobodi, prema tvrdnjama tužilaca.

Krivična prijava protiv Fama ne spominje ime NBA igrača, ali opisuje detalje koji odgovaraju Džonteju Porteru. U dokumentima se navodi igrač koji je 22. januara igrao samo četiri minuta, postigavši tri skoka i jednu asistenciju, što se poklapa s Porterovom statistikom za taj dan. Takođe se spominje da je igrač tvrdio da je povredio oko, što se slaže s Porterovom izjavom.

(Telegraf.rs)

Video: Gađao je Jokić i tojke ali Denveru nije bilo spasa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA