Nikola Topić o ostanku u Zvezdi, reprezentaciji, NBA: "Nije sve do mene, razmišljlam o tome! Voleo bih na OI!"

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Srpski plejmejker je očigledno spreman za sve što ga čeka

Srbija odavno nije imala većeg talenta na NBA draftu, pošto se Nikoli Topiću prognoziraju ogromne stvari i visok izbor, zbog čega su zaslužne njegove igre u dresu Mege, te Zvezde. U susret draftu, Topić je odvojio i vreme za novinare dok se nalazi na kampu u Trevizu.

Nikola Topić iza sebe ima dobar prvi deo sezone, dok je drugi proveo dosta van parketa zbog povreda. Ipak, na pitanje Telegrafa o tome kako se oseća, Topić je imao samo dobre reči.

- Dobro se osećam, doputovao sam u Trevizo rano, povreda je okej, nije još zalečena, ali u nekom skorijem periodu bi trebalo da bude sve u redu. Sigurno da će mi značiti što sam ovde, pre svega da upoznam razne ljude, porazgovaram sa njima, odradim preglede i medicinske provere, ali naravno nešto novo i naučim. Oporavak mi je trenutno glavni fokus, kako da ojačam telo i koleno. Tek onda ću se posvetiti unapređivanju igre - rekao je Topić, koji je otkrio i da je pratio prvu utakmicu finala između Zvezde i Partizana.

Čak je bio i u Pioniru.

- Ispratio sam sve što se izdešavalo sinoć, bio sam na utakmici. Za revanš ću im biti podrška sa malih ekrana, navijaću i nadam se da će završiti seriju već u drugom meču.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

Topića žele mnogi klubovi, što je jasno, a dosta se pominje eventulani odlazak kod Grega Popovića u San Antonio. Ipak, Nikola je rekao da još nema kontakata ni sa kim.

- Nisam imao kontakt ni sa jednom ekipom, još je rano. Naravno da laska kada se spominje da vas želi jedan takav trener kao što je Popovič. Međutim, gde god da završim pristup će mi biti isti. Trudiću se da budem najbolja verzija sebe, da pomognem ekipi da bude bolja. Mislim da sam spreman za ovaj korak, imam već dovoljno iskustva u Evropi, igrao sam Evroligu, ABA ligu, KLS, takmičio se sa izuzetno kvalitetnim igračima i timovima. Verujem da je vreme da zakoračim na sledeći stepenik. Zahvalan sam zbog ove prilike u kojoj se nalazim, želim da se takmičim sa svim tim sjajnim igračima, nastavim sa ličnim rastom i pokažem celom svetu šta sve mogu. Imponuje mi što se priča o meni, ali posao tek sada počinje. Ovo je samo korak bliže ka konačnom cilju.

Između ostalog, on je kroz razgovore istakao i da mu je krivo što nije napravio dublji trag u Zvezdi, ali, na pitanje Telegrafa da li bi ostao...

- Razmišljao sam i o mogućnosti da ostanem u Zvezdi i sledeće sezone, ali ne zavisi sve od mene. Ne bih mogao i dalje da pričam o tome, zavisi dosta toga i koja ekipa me draftuje. Prvo idu Olimpijske igre, ne mogu još da odlučujem toliko unapred. Iskreno, samo želim da se zalečim i oporavim, sav fokus mi je na tome - rekao je Nikola Topić.

Takođe, Nikola je rekao i da bi voleo da igra na Olimpijskim igrama za reprezentaciju.

- Naravno da bih želeo da budem deo reprezentacije na Olimpijskim igrama, ali trenutno ne razmišljam toliko unapred. Cilj mi je da se što pre oporavim i spremim što bolje, trenutno sam u procesu rehabilitacije.

Jedno od pitanja je bilo vezano i za njegovog oca Milenka, o kom je Nikola imao samo reči hvale.

- Daje mi savete svaki dan, pomaže mi mnogo u karijeri. On je moj najbolji prijatelj sa kojim mogu da pričam o bilo čemu, a pogotovo o košarci. Kako da se odmorim, treniram, pristupim utakmici, zadržim fokus na teren...

Na kraju, naišlo je pitanje i o omiljenom NBA klubu, a Topić je kratko poručio.

- Svaki gde igra Lebron Džejms - kroz osmeh je rekao Nikola Topić za kraj ovog intervjua.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    5. jun 2024 | 11:13

    Ko visoko leti, nisko pada. Svilen je on i spor za NBA. Sklon povredama, bojim se da ne prodje ko Nemanja Aleksandrov koji je po meni bio mnogo veći talenat. Mislim da će mnogo bolju karijeru napraviti Djurišić od njega.

  • Pp

    5. jun 2024 | 15:10

    Igrao Evroligu ? Koliko? 5 minuta... Želim ti sve najbolje ali nisi ti još uvek za NBA. Treba da odigraš još najmanje tri godine u Evropi, da ojačaš i fizički i mentalno, pa tek onda da pokušaš u NBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA