Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroligaš pao! Pariz šokirao Asvel i zakazao finale sa Obradovićem

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lagali bi ako bi rekli da smo iznenađeni...

  • 0
KK Pariz - KK Asvel Foto: Jonathan Rebboah / Panoramic / Profimedia

U dramatičnoj polufinalnoj seriji francuskog šampionata, košarkaši Pariza su savladali Asvel. U četvrtom meču, kao gosti, trijumfovali su nakon produžetka sa 103:98, a zatim su na domaćem terenu pobedili sa 98:92, obezbedivši plasman u finale.

Ključni igrači Pariza bili su Ti Džej Šorts sa 28 poena, Nadir Hifi sa 24 i Mikael Jantunen sa 12 poena. S druge strane, Asvel su predvodili Žofri Lovernj sa 17 poena, Timoti Luvavu sa 15, Edvin Džekson sa 13, Jusufa Fal sa 12 i Paris Li sa 11 poena.

Meč pred svojim navijačima Pariz je započeo sa osam poena prednosti nakon prve četvrtine, a vodio je i sa 50:43 na poluvremenu. Tokom treće deonice, Asvel je prišao na samo dva poena razlike, ali je Pariz zadržao prednost od pet poena uoči poslednjeg kvartala.

U završnici meča, ekipe su bile izjednačene na 87:87 četiri minuta pre kraja. Šorts je na minut pre kraja postigao ključne poene, dok je Nadir Hifi trojkom zaključio meč sa konačnih 98:92 za Pariz.

(Telegraf.rs)

Video: Luda asistencija Dončića za brutalno zakucavanje: Dalas je u finalu NBA lige!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA