≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić i Irving razmontirali Minesotu i kreću po prsten i trofej! Dalas je u finalu NBA lige!

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogroman uspeh za klub iz Teksasa

  • 4

Košarkaši Dalas Maveriksa plasirali su se u veliko finale NBA lige pošto su u finalu ZApada savladali Minesota Timbervulfse u petom meču 124:103. 

Najbolji pojedinci na ovom susretu bili su Luka Dončić i Kajri Irving koji su postigli po 36 poena. Uz to, Luka je dodao i 10 skokova i 5 asistencija i bio je najbolji pojedinac na meču. Na drugoj strani, Karl Entoni Tauns je imao je ubacio 28 poena i 12 skokova, Edvards je dodao 28 poena, devet skokova i šest asistencija.

Sve je posle pobede nad Denverom bilo na strani Minesote, pa su u klubu verovali da imaju igru dovoljno dobru da osvboje NBA prsten ove godine. Ipak, ispostavilo se da je Dalas napravio pravi potez kada je udružio Luku i Kajrija pošto je upravo ovaj dvojac bukvalno uništio tim iz Mineapolisa u finalu Zapada. U velikom finalu Dalas će se sastati protiv Boston Seltiksa, koji su bili najbolji u finalu Istoka.

Kada je o samom meču reč, Maveriksi su več na startu nametnuli svoj ritam i brzo poveli sa 18:8,a do poluvremena prednost je porasla na ogromni +29. Na drugoj strani, Minesota nije delovala ni nalik onom timu za koji, sada već bivpi šampion Denver, nije imao rešenja. Tako, Dalas je dolazio i do +36, pa je jasno bilo da u ovom meču Vukovi nemaju šta da traže.

Da podsetimo, Dalas se plasirao u prvo veiko finale posle ere Dirka Novickog i titule iz 2011. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je ključni poen Dončića za pobedu Dalasa nad Minesotom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA