≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Partizan šokirao svoje navijače: Mega zgazila crno-bele u drugom poluvremenu i produžila seriju

S. I.

Vreme čitanja: oko 9 min.

Ekipa Željka Obradovića ispustila dvocifrenu razliku

  • 48
KK Partizan KK Mega Foto: MN Press

Košarkaši Partizana poraženi su od Mege u dvorani "Dejan Milojević" rezultatom 92:88, što znači da će treći meč u Beogradskoj areni odrediti ko će na megdan Crvenoj zvezdi u finalu Superlige Srbije.

Dva dijametralno suprotne polovine meča smo videli, jednu u kojoj su crno-beli i pored izgubljenih lopti držali razliku i drugo tokom kog im ništa nije išlo od ruke.

Susret je mnogo bolje otvorio gost osokoljen slavljem u prvoj utakmici, pa je tako serijom od nekoliko trojki odmah stigao do osetne razlike. Najpre su pogađali Ponitka i Trifunović sa distance, a ubrzo je na semaforu razlika krenula da raste, kada su i Smit i još jednom Poljak bili precizni. Jelavić je koliko toliko držao domaćina u tim momentima.

Mega se napadački stabilizovala do kraja prvog kvartala, ali im je bilo potrebno da to učine i defanzivno i tako zaustave raspoložene šutere. Kaboklo je bio pokretačka snaga Partizana pod košem, pa je upravo nakon jednog njegovog zakucavanja gost došao do dvocifrene razlike od 28:18 na kraju prvog kvartala.

Relativno brzo je Željko Obradović zatražio tajm-aut u drugom kvartalu, iako se razlika minimalno istopila. Kao da je predosetio opuštanje svog tima, koje je u većem obimu usledilo tek u drugom poluvremenu.

KK Partizan KK Mega Foto: MN Press

Iz ugla domaćina bitno je bilo iskontrolisati igru u odbrani i u tome im je sve bolje išlo. Veliki problem ekipe Željka Obradovića bila je odbrana reketa i vrlo često smo gledali koševe uz dodatno slobodno bacanje za Megu. I pored svega miksom poena sa različitih pozicija na poluvreme se otišlo sa vođstvom gostiju od 47:41.

Od prvih napada u drugom poluvremenu bilo je primetno da Partizan ne igra na pravom nivou. Nako ntrojke Jovića za minus četiri usledila je serija Mege koja je stala na 8:0 i domaćin je vodio prvi put na meču (52:51). Filips je trojkom naterao Željka da zatraži novi tajm-aut, koji se isplatio jer je Kaboklo sprečio rivala da se odlepi.

Do tri minuta pre isteka treće deonice rezultat je bio u potpunom egalu, nakon čega je na scenu stupio Panter, koji je dobar deo prvog poluvremena propustio zbog tri faula. Njegovi promašaji uz iskorišćene penale Mege doneli su plus pet ekipi u roze opremi pred poslednjih deset minuta.

Ključan period za razrešavanje pitanja pobednika odvijao se tokom prvih pet minuta završne četvrtine. Dve trojke Milijaševića u odsudnim trenucima prvi put su doneli Megi i devet razlike, potom je bilo i trinaest u jednom momentu (81:68).

KK Partizan KK Mega Foto: MN Press

Obradovićev tajm-aut nije odmah urodio plodom, a na priključak crno-belih smo čekali do poslednjeg minuta. Razlika je postepeno opadala sve do momenta kada je Iljasoglu promašio dva penala, a Anđušić spustio na minus tri. Imali su gosti šansu i da izjednače, ali dva neuspela pokušaja van linije 6.75 je na devet sekundi do kraja kaznio Filips. Smit je samo nakratko vratio nadu, da bi zakucavanjem Jović postao i najefikasniji igrač u timu u poslednjim trenucima.

Filip Jović je meč okončao sa 14 poena, 13 je dodao najbolji strelac KLS-a Filips uz 4 asistencije, dok su Ilija Milijašević i Andrija Jelavić dali po 12. Hrvatski košarkaš je dao 7 skokova. Na suprotnoj strani je Bruno Kaboklo imao 18 i 6 skokova, 17 je dodao Džejlin Smit, dok je 12 imao Mateuš Ponitka.

Mega - Partizan 92:88 (18:28, 23:19, 26:15, 25:26)

Tok uživo:

10. minut (92:88): Iljasoglu maši oba penala! Anđušić ide na liniju za slobodna bacanja. Dva od dva. Nema trojki Petrovića, zatim ni u dva navrata igrača Partizana! Promašili su Anđušić i Avramović. Filips na devet sekundi pre kraja pogađa dva bacanja za verovatni kraj. Ali Smit ne dozvoljava to! Trojka, na tri sekunde pre kraja. Tajm Mega. Nije bilo faula, domaćin zakucavanjem rešava pitanje pobednika!

Faul u napadu Mege pre tajm-auta Željka. Anđušiću je lopta izašla iz koša na 90 sekundi do kraja! Gledao se snimak kako bi se proverila jedna sumnjiva situacija. Odluka nije promenjena, Obradović je dao Milijaševiću šansu da pogodi bacanje usled tehničke. Dao je koš Iliija, a u kontri Ponitka spušta na minus pet!

8. minut (87:80): Drhti ruka igračima Partizana, Smit polovičan za jedan, Jović ubacuje dvojku. Bez trojke crno-beli, Iljasoglu u tranizciji nije iskoristio momenat. Bacanja za minus devet, potom i Kaboklo pogađa za nadu Partizana.

6. minut (85:75): Nisu iskoristili momentum crno-beli, promašio je Anđušić za tri. Smit pravi četvrti faul, gost je ispunio bonus. Nijedno bacanje nije ralizovano, ali ni Smit to nije kaznio. Pogađa Jelavić, ne i Trifa. Ispravlja ga trojkom Smit.

4. minut (81:72): Milijašević daje trojku, Mega gazi crno-bele. Avramović polovičan za jedan poen, a onda nova trojka Milijaševića! Kaboklo pravi faul u napadu, Petrović će to kazniti dvojkom, dosuđena je silazna putanja. Dolazi Partizan do četiri brza poena ubrzo preko Ponitke i Trifunovića.

2. minut (73:67): Iljasoglu donosi i osam razlike Megi sjajnom trojkom! Kaboklo će ipak održati crno-bele u meču sekvencom dva plus jedan. Faul u napadu Jelavića. Beži lopta Kaboklu, Partizan igra očajnu košarku u drugom poluvremenu. Nemoć iskazana još jednim košem uz faul rivala tj. Jelavića koji dolazi do tri poena. Panteru ističe vreme za napad. Milijašević je izgubio posed, pa Panter košem tera klupu domaćina na tajm.

III četvrtina

10. minut (67:62): Marković još jednom za Megu daje samo jedno slobodno. Da je domaćin gađao bolje penale razlika bi bila verovatno makar dva poseda. Koševi Milijaševića sa iste pozicije, Panter uzvraća u kontri dvojkom, međutim i Filips je neumoljiv. Potom isti igrač maši trojku posle ukradene lopte, ali je tu saigrač da donese maksimalnih pet razlike. Panter ne pogađa iz teške pozicije. Iljasoglu nije pogodio trojku na isteku napada. Panter ne dolazi do koša za četiri sekunde.

7. minut (60:60): Jović zaustavljen u fazi napada, potom Smajli koristi faul i bacanja, da bi Malovec košem sa distance uz prekršaj još jednom pokazao slabost odbrane crno-belih. Malovec dobija i ličnu i tehničku, samim tim sa pet faulova završava meč. I Alen je dobio tehničku, pa je samo dva penala imao Panter nad kim je napravljen prekršaj. Daje oba

6. minut (57:56): Nema dvojke petrovića, Anđušić koristi jedan penal, potom po ko zna koji put Mega uspeva da nasamari goste. Kovačević daje koš i pogađa dodatno bacanje. Nije bilo poena Partizana, ali ni Mege pošto je Kaboklo spustio rampu. Vrlo komična kontra crno-belih nije završena poenima, Jović to koristi za drugu prednost domaćina. Avramović jednim penalom spušta na minus jedan.

4. minut (52:54): Đuršić je stigao do pogotka za dva, Anđušić promašio trojku, a potpuni preokret Megi donosi Filips trojkom. Ljutiti Obradović zove minut odmora. Konačno tajm koji daje rezultat, Kaboklo ima trinaest poena posle dva plus jedan sekvence. Nije stigao odgovor u vidu trojke, Đurišić potom pravi četvrti faul.

2. minut (47:51): Po koš na startu drugog poluvremena razmenjuju Anđušić i Filips. Kaboklo pravi prekršaj u fazi napada, Kovačević zatim kupi promašaj Đurišića, ali i sam maši. Dvocifren broj izgubljenih lopti za Partizan, Kovačević gađa penale. Polovično je bio uspešan. Kaboklo dvocifren, deseti poen. Filip Jović namešta ruku i pogađa za tri.

II četvrtina

10. minut (41:47): Po jedan neiskorišćen napad na oba kraja terena bacanjima prekida Anđušić, koji potom zajedno sa Smailagić blokira protivnika. Marković ubacuje dvojku, zatim i Ledej dva od dva sa slobodnih bacanja. Iljasoglu sa druge strane pogađa takođe oba. Tajm-aut Partizan iz kog kao po pravilu stižu poeni rivala. Trojku pogađa Milijašević, a seriju penala jednim pogođenim produžava Smajli. Petrović je promašio trojku na isteku napada, Kaboklo potom zakucava, treći put danas. Petrović ubrzava i polaganjem zatvara poluvreme.

6. minut (32:40): Ledej uzvraća poludistancom, posle čega Panter pravi svoju treću ličnu grešku. Jović daje jedan penal, a Smit se snalazi iz preteške pozicije i donosi devet razlike za Partizan. Đurišić pogađa pod faulom, ali Mega se muči sa penala. Crno-beli već imaju osam izgubljenih lopti. Filips dobar u kontri, međutim neumljiv je Smit za tri. Tajm Mega.

4. minut (27:33): Jović zakucavanjem otvara kvartal, na šta je Avramović uzvratio trojkom. Jelavić produžava dobar napadački ritam Mege pogotkom za dva, Aleksa nije ubacio težak šut preko ruke na suprotnom kraju. Malovec na skoku faulira Kabokla. Tajm-aut Obradovića posle primljenog koša. Posle tajma faul u napadu pravi Kaboklo, usledila je i promašena trojka Filipsa. Dva promašaja Jelavića, između njih je koš dao Trifunović, posle njega trojka Maloveca

I četvrtina

10. minut (18:28): Avramović je bio na penalima i dao je jedan. Filips pravi grešku u koracima. Kovačević krade loptu Aleksi i daje lagane poene. Koš-faul Pantera posle odlične kontre, daje i bacanje, stiže odgovor u vidu dvojke. Zakucavanje Kabokla za plus devet. Partizan stiže prvi put i do dvocifrene razlike. Milijašević daje jedan penal za Megu. Ledej prvi put na terenu i odmah se sa bacanja upisuje. Filips sa istog mesta siguran.

7. minut (11:18): Marković uz dosta muke donosi novi koš Megi, potom i Petrović u kontri snižava minus na tri poena. Kaboklo stavlja Jelavića na poster. Mega ne dolazi do poena ni preko penala pošto su oba promašena, nakon čega Kaboklo još jednom ukucava loptu u koš pod prekršajem. Ne ubacuje penal, ali od Markovića lopta ostaje u posedu Partizana.

5. minut: Kaboklo ne uspeva da ispravi promašaj Trifunovića, na drugoj strani Ponitka zaustavlja kontru. Trojka bivšeg igrača Partizana Petrovića, a odgovara trojkom i Ponitka. Faul Jaramaza označio je odlazak na TV tajm-aut.

4. minut: Prvi pogodak za Megu daje Jelavić pod faulom Trifunovića. Nije iskoristio bacanje, a potom stiže i trojka Smita. Svi poeni Partizana postignuti su van linije 6.75 metara. Đurišić je promašio trojku preko ruke, Iljasoglu faulom seče kontru. Dug napad crno-belih prošao je bez koša, dok na drugoj strani jović pronalazi Jelavića pod košem za dva poena. Ponitka krade loptu nakon promašaja svojih saigrača i lagano dolazi do dvojke.

2. minut (0:6): Ponitka je odmah pogodio trojku iz desnog kornera za početno vođstvo Partizana. Usledila je greška Đurišića, koju u trojku nije pretvorio Smit na drugoj strani. Ni u narednom napadu rivala nije bilo koša, što je ovog puta iskoristio pogotkom Trifunović. Veliki problemi za ofanzivu Mege se nastavljaju.

Pre meča:

Bila je Mega tvrd orah u prvom meču u Beogradskoj areni, ali u drugom poluvremenu nisu mogli da izbore ništa više osim pristojnog poraza (82:72). I pored toga, oni i te kako dobro znaju kako se igra sa Partizanom, pošto su ih u jedinom duelu u nekadašnjoj "Hali sportova" na Novom Beogradu i pobedili u okviru ABA lige. Tada je bilo 88:86.

Preostala tri okršaja uključujući već pomenuti otišla su na "račun" crno-belih, koji su prethodno i u ABA ligi i u ABA Superkupu bili ubedljivi.

Željko Obradović će na raspolaganju imati iste igrače kao za prvi okršaj, uz još jednu napomenu da je nekoliko stranaca precrtano usled pravila domaćeg takmičenja.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović ponovo galamio na tajmautu, sočnom psovkom pokušao da razmrda igrača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitam

    27. maj 2024 | 22:36

    Iskreno pitanje...Navijaci su rekli Duljaj je ubacen faktor laik...Jel i Zeljko isto ubacen Trojanac? Ili je ovo neznanje? Posto je Zeljko najbolji...namece se samo jedno jedini odgovor Ili je sta Nedoviceva zena kriva? Mozda Teova? Vesna? Cak i Borjanova moguce? I jos jedno pitanje znam da je tesko da popamtite sve..ko vas ovo ispresavija 6 za redom FmP2 Zvezda ili FMP 8? E tako...bunker i cutanje da vas nisam cuo

  • marko

    27. maj 2024 | 21:27

    Gube tudjmanovci namerno da ne bide rumenom 0:7 hoce de eskiviraju Srpski ponos.Ha Ha Ha

  • Igor Grobar

    27. maj 2024 | 21:32

    Željko mi te volimo ali vreme je za penziju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA