≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zvezda protutnjala kroz Železnik za finale Superlige: Novi biser crveno-belih opet "zaplesao" uz Tea

S. G.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crveno-beli su igrali sigurno od početka do kraja susreta

  • 8
KK Crvena zvezda KK FMP Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti košarkaške Superlige Srbije pošto su u drugom duelu u Železniku savladali ekipu FMP-a 98:75. 

Zvezda je igrala sigurno i ubedljivo, imala je rešenja za sve pokušaje domaćih košarkaša da ozbiljnije ugroze vođstvo, a ono što svakako može da raduje jeste i partija mladog Andreja Kostića koji je na samom kraju dobi šansu i upisao osam poena. Kada je o ostlaim igračima reč, najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nedović sa 17 poena, 16 je ubacio Dos Santos, a Mitrović 15 poena. U ekipi FMP-a, najefikasniji je bio Jovan Novak sa 26 poena, a Ognjen Kuzmić je upisao 15.

Od starta meča bilo je jasno da će domaći košarkaši teško moći da izbore majstoricu. Jago dos Santos i Miloš Teodosić bili su najraspoloženiji za igru na smaom početku pa su asistencijama i poenima već posle prve deonice doneli svom timu dvocifrenu prednost od +11, 24:13.

I do poluvremena nastavila se ubedljiva igra crveno-belih koji su jakom odbranom terali rivala na greške i brzo došli do 50:30 na poluvremenu.

U nastavku, razigrao se Jovan Novak koji je serijom poena doneo FMP-u "samo" -14, ali Sferopulos traži tajm aut posle kojeg Nemanja Nedović postiže dve trojke, a posle serije od 9:2 prednost se vraća na +21 i 70:49. Potom, FMP se opet vraća mini serijom za -14. Treću četvrtinu domaći dobijaju sa 28:22,

Do kraja, usledio je još jedan nalet FMP-a koji uspeva da priđe na -11 i 72:61, ali to je bilo sve. Još jednom, na dobru igru domaćih usledio je odgovor favorizovanog rivala zkoji vraća +20, 89:69 pa je meč na 4 minuta do kraja bio praktično rešen.

TOK UTAKMICE: FMP - CRVENA ZVEZDA

40. minut,  98:75 - Kraj meča, Zvezda je ufinalu Superlige Srbije. 

38. minut, 71:90 - U igri je Andrej Kostić, nova nada crveno-belih.

35. minut, 67:86 - Trej Tompkin zje u kretnji zakačio Robertsa i šalje ga na liniju za slobodna bacanja. Upravo Roberts sada pravi faul nad Giedraitisom i FMP izlazi iz bonusa. Teodosić krade loptu i asistira Jagu. Uvećava se igra Zvezde.

33. minut, 62:79 - Teodosić postiže nove poene, sada Mitrović krade loptu i postiže poene iz kontre. Novi tajm-aut Saše Nikitovića.

31. minut, 61:72 - Nedović vodi sada igru Zvezde i ima 17 poena, trenutno je najefikasniji. Novi poeni FMP-a, sada je -11.

KK Crvena zvezda KK FMP Foto: MN Press

III Četvrtina

30. minut, 58:72 - Ponovo se FMP približio na -14. Rebec postiže trojku, a onda i zakucava.

28. minut, 49:70 - Posle tajm-auta, nedović postiže trojku, a Zvezda pravi seriju 9:2 ua novih +21.

26. minut, 47:61 - FMP je zaigrao mnogo bolje i prišao na "samo" -14. Odmah reaguje Janis Sferopulos i traži tajm-aut.

25. minut, 43:61 - Branko Lazić upisuje svoj treći faul i ide na klupu. Jovan Novak postigao petu trojku. na drugoj strani, fantastičan napad Mitrovića i Zvezde.

23. minut, 36:54 - Mini serija Zvezde od 4:0 na startu treće deonice. Jago postiže svoj jedanaesti poen. FMP dva minuta bez koša. Sada raspoloženi Novak pogađa trojku i upisuje dvanaesti poen.

II Četvrtina 

20. minut, 30:50 - FMP ide u napad preko Rebeca. Novak nije precizan za tri, Davidovac hvata loptu i dodaje do Tea. Giedraitis neprecizan iz ćoška. Novak je fauliran ispod koša. Roberts pravi treću ličnu grešku i šalje Lazića na liniju za slobodna bacanja. Na kraju, Nikitović traži tajm-aut i za četiri i po sekunde, tim iz Železnika igra odličan napad i postiže torjku. Na drugoj strani, Odlično poluvreme za Zvezdu.

18. minut, 25:46 - Giedraitis je precizan sa slobodnih bacanja. Zvezda ponovo ima +21.

17. minut, 23:44 - Crveno-beli ne posustaju. Odličnom odbrnaom naterali su protivnika na niz grešaka i dozvolili samo 12 ubačenih poena. Gledamo vrlo efikasan meč izabranika Janisa Sewropulosa.

14. minut, 19:38 - Zvezda demolira FMP i uvećava vođstvo iz napada u napad.

I Četvrtina

10. minut, 13:24 - Ubedljivu igru Zvezda na kraju prve deonice "overava" dvocifrenom prednošću i ima +11.

8. minut, 10:19 - Subotić krade loptu Daidovcu. Jovan Novak je fauliran posle agresivne odbrane Lazarevića. Posle bacanja, brzi faul i Simović dobija dva bacanja.

7. minut, 5:15 - U igri je Teodosić, koji dodaje do Jaga, a Brazilac pogađa novu trojku. Na drugoj strani, Šaranović nije precizan, Teo dodaje do Mitrovića, ali nema pogotka. Mitrović pravi faul.

6. minut, 5:12 - Mitrović je na skoku, Zvezda ide u kontru, ali Subotić pravi faul. Crveno-beli su bolje ušli u meč i koriste promašaje domaćih igrača. Sada trener FMP-a Aleksandar Nikitović traži tajm-aut. Za sada, najefikasniji je Jago dos Santos koji je ubacio dve trojke.

4. minut, 4:8 - Roberts je iznudio faul na šutu. Rasplamsala se borba. Mitrović pravi faul nad Kuzmićem. Roberts pokušava sa distance, ali Jago dolazi do lopte, ali nije precizan. Nekoliko neiskorišćenih napada una obe strane terena. Trojka Jaga.

2. minut, 0:2 - Dva dobra poteza na startu duela Dejana Davidovca u obe faze igre. Crveno-beli upisuju prve poene. Potom, Jago predvodi novi napad, a Roberts izbija loptu Brazilcu u aut. Nedović nije precizan za tri, i to, sa nekih osam metara. Lopta ostaje za Zvezdu.

Posle prvog duela crveno-beli vode sa 1:0 u seriji, pa će FMP na svom terenu pokušati da dođe do izjednačenja. Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz duela Partizana i Mege koji svoj susret igraju od 20 sati.

Da podsetimo, polufinalna serija Superlige Srbije igra se na dva dobijena meča.

(Telegraf.rs)

Video: Jago: FMP je dobra ekipa, očekivali smo težak meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    27. maj 2024 | 19:46

    Јбт, просто ми је непријатно без Тајфуна, Ајле,Мајде и осталих фрустраних кмекаваца!

  • Bajko

    27. maj 2024 | 20:00

    Ja zabranio da FMP i zvezda igraju u bilo kom takmičenju pre finala.Ako dođu obe ekipe u finalu nek se dogovore otac i sin

  • Rasomon

    27. maj 2024 | 20:01

    Valjda je 2-0

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA