Vreme čitanja: oko 1 min.

Prokletstvo NBA lige ponovo je pogodilo Nikolu Jokića, Srbin ušao u neslavnu istoriju

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgleda da se MVP titula ne isplati u plej-ofu...

  • 1
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Prokletstvo NBA lige ponovo je pogodilo Nikolu Jokića koji je u noći između nedelje i ponedeljka ispao iz trke sa šampionskom titulom, nakon poraza Denvera od Minesote u majstorici!

Jokić je, naime, samo još jedan u nizu igrača koji su na kraju ligaškog dela osvojili MVP titulu, a da na kraju nisu stigli čak ni do NBA finala.

Poslednji koji je to učinio bio je Stefon Kari 2016. godine, dok je as Golden Stejta ujedno i taj koji je 2015. poslednji put kao MVP osvojio titulu.

Štaviše, poslednjih pet MVP-ja su ispali u drugoj rudni i nisu stigli čak ni do finala Konferencije. Janis Adetokumbo je 2019. sa Milvokijem, kao najbolji igrač NBA lige, uspeo da se domogne finala Istoka - gde su poraženi od Toronta.

Ovih pet u nizu je, inače, najduža suša u istoriji NBA lige - da finala Konferencije gledamo bez aktuelnog MVP igrača. Što je najgore, Jokiću je to tri puta "pošlo za rukom" s obzirom na to da je 2021. i 2022. osvajao ovaj laskavi trofej.

Jokić je deveti igrač koji je osvojio tri MVP titule u istoriji NBA lige, ali je sedam od ostalih osam osvojilo više šampionata. Na kraju, Srbin je ušao u neslavnu istoriju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hab

    20. maj 2024 | 11:18

    Pa šta, čovek igra ,nije sve na njegovim leđima.sport je sport..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA