Embide, doviđenja! Njujork Niksi isprašili Filadelfiju i poslali Džoela i družinu na prevremeni odmor

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Niksi su završili posao

Gotova je i jedna od najnapetijih serija u ovogodišnjem konferencijskom četvrtfinalu, pošto je ekipa Njujork Niksa slavila protiv Filadelfije Seventisiksersa sa 118:115, te su sa 4:2 u seriji uspeli da prođu u polufinale!

Bila je ovo jedna od najnapetijih serija, ali ne zbog igara, rezultata, već zbog ponašanja Džoela Embida, kojem je ekipa iz "Velike jabuke" bila poput kriptonita, želeo je da se bori na sve nesportske i prljave načine, a onda je poražen u sopstvenoj igri.

Štaviše, nije Embid u ovoj seriji ni bio glavna perjanica svog tima, već je ta titula nekako pripala Tajrisu Maksiju, iako je rođeni Kamerunac, a sadašnji član reprezentacije SAD-a bio najbolji igrač svog tima u ovom šestom meču.

Ipak, to na kraju nije bilo dovoljno, već su Niksi slavili, a sve zahvaljujući superiornoj prvoj deonici, gde su veoma brzo otišli na ogromnu prednost, u jednom momentu je bilo 33:14, što je donekle i odlučilo u kom će smeru ići ovaj meč.

Međutim, Fila se vratlia već u drugoj deonici, kada su čak i preuzeli vođstvo, te je utakmica ušla u pravi egal. Koš za košem, poen za poenom, na kraju je trojka Džoša Harta pri rezultatu 111:111 bila i ključ za pobedu Niksa.

Na kraju, najbolji na meču bio je Džejlen Branson sa 41 poenom i 12 asistencija, dok je kod Filadelfije prednjačio Džoel Embid sa 39 poena i 13 skokova.

U polufinalu Istoka, ekipa Njujorka će igrati protiv Indijana Pejsersa koji su izbacili Milvoki Bakse.

(Telegraf.rs)

Video: Embid se sada zaista povredio i uopšte ne izgleda dobro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaza

    3. maj 2024 | 10:18

    Ovaj bese onaj sto je uzeo Jokicu MVP nagradu??Sramota,pa ovaj nemoze da bude MVP ni u ABA ligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA