Željko Obradović o budžetu Partizana: "Znam da to bode oči, ali..."

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

Crno-beli su spremni već za iduću sezonu

Košarkaši Partizana su rešili jedno od najvažnijih pitanja ove sezone, pošto je Željko Obradović i zvanično produžio ugovor sa ekipom crno-belih i tu će ostati još dve godine kao šef struke.

Jedno od pitanja je bilo upućeno baš Željku, a bilo je vezano za budžet kluba, kao i stanje u Evroligi.

Tu je Obradović govorio potom o svemu što su uradili u prethodne dve sezone, ali i ovoj trećoj kako je on tu, da bi se dotakao i budžeta.

- Znam da priča o budžetu svima bode oči, ali ako ćemo da budemo konkurentni za Fajnal for i ostvarivanje ciljeva, onda moramo da imamo budžete koji su srazmerniji onim najvećih klubova. To nije moguće, niti sam ikada govorio da to moramo da idemo, već šta možemo da izvučemo iz onoga što imamo - rekao je Željko Obradović.

Ubrzo se na njega nadovezao i predsednik Ostoja Mijailović.

- Ne mislim da Partizan ima najmanji budžet u Evropi, mislim da smo negde u sredini po tome. Kada sam došao u klub, budžet je bio 1.300.000 evra. Sada je daleko veći, ali opet daleko manji od najvećih klubova Evrope. Mi želimo uvek da imamo viši budžet, a i biće tako u budućnosti. Želimo da uradimo maksimum sa onim što imamo. Ne igra uvek novac, mora da se poklopi i hemija u timu, a nismo imali ni sreće sa povredama. Izgubili smo sedam-osam utakmica na jedan koš, takve smo utakmice dobijali prošle sezone. Ne treba da zaboravimo da ipak živimo u zemlji gde je prosečna plata manja od 1.000 evra, a da se takmičimo sa klubovima iz zemalja koji imaju više desetina miliona stanovnika. Mi da imamo i budžet triput veći, mi bismo hteli da imamo još i veći - rekao je Mijailović.

(Telegraf.rs)

Video: Ostoja o Zvezdi: Loši odnosi traju još od ranije, sa budućim predsednikom imam korektne odnose

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA