Vreme čitanja: oko 1 min.

Dejan Radonjić ispustio titulu prvaka FIBA Evropa kupa: Butsiel doneo produžetak, pa postao tragičar

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedostajalo je malo sreće da Radonja slavi pred svojim navijačima

  • 2
Dejan Radonjić Foto: Alexander Trienitz / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Bahčešehira slavili su u drugoj utakmici finalnog dvomeča FIBA Evropa kupa, međutim pobeda nije bila dovoljno ubedljiva, pošto su morali da nadoknade 11 poena zaostatka iz prvog meča. Najners Kemnic je, nakon produžetka, uspeo da spusti na dvoljnih 10 poena zaostatka i tako slavi ukupnim rezultatom iako su izgubili ovaj meč rezultatom 105:95.

Bahčešehir je u jednom trenutku poveo sa 19 poena prednosti, međutim početkom drugog poluvremena Kemnic je bio daleko dominantniji da bi u poslednjoj četvrtini preokrenuli na kratko.

Najbolji igrač u ekipi Dejana Radonjića bio je Džeri Butsiel sa 24 poena, šest skokova i tri asistencije, kao i indeksom korisnosti 28. Tajler Kavano je postigao 15 poena i sedam skokova, Toni Tejlor je ubacio 20 poena, Džordž Erl Kel treći postigao je 21 poen, a Fil Skrab je ubacio 12 uz šest asistencija.

Najnersi su bili predvođeni Kaza Kajami-Kejnom, koji je ubacio 29 poena, a pratili su ga Lendsdaun i Van Bek sa po 10 poena, odnosno Usman Krubali sa 12 poena.

Ovako su Najnersi uspeli da dođu do titule prvaka Evropa kupa i obraduju svoje navijače kojih je u hali Bahčešehira bilo u velikom broju.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda protutnjala kroz Podgoricu za polufinale plej ofa ABA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carpe Diem

    24. april 2024 | 21:44

    АБАЛИГА за њега је плафон!! Стручњак који не зна шта је интернационални трофеј!!!

  • NekoKo

    25. april 2024 | 00:10

    Samo da ga u nekom ludilu ne vrate u Zvezdu. On čovek je za mnoge trenere koji su bili u Zvezdi pojam pojmova, ali ni to defintiivno nije dovoljno. Kakve god uslove da ima u klubu on otrpilike manje-više beleži iste rezultate. Radonja je top trener za manje klubove tj. klubove koji su limitirani. U toj varijanti izvlači maksimum. Sa druge strane ne ume da izvuče maksimum iz vanserisjkih igrača, tj. da iz njih izvuče "ono nešto posebno" što ti igrači imaju. Timska igra je timska igra, ali nije baš ni sve u tome. Kad se samo setim da je Vasa Micić kod njega bio tek klasičan bekap igrač, dođe mi da zaplačem od muke. On jednog takvog igrača nije "provalio", nije mu dao glavnu ulogu u ekipi, slobodu da kreira, šutira ... To je bio košarkaški zločin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA