Drama pred polufinale ABA lige: Gde će Partizan i Zvezda? Arena i Pionir zauzeti, vraćaju se u kultne hale?

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 30

Ovog proleća nas u Beogradu čekaju brojna kontinentalno važna takmičenja, zbog čega će večiti rivali verovatno morati da se isele ili će doći do promene termina

Taman pošto je počeo plej-of ABA lige, već se nazire i prvi potencijalni problem. Košarkaši Partizana i Crvene zvezde moraće da se nakratko krajem aprila i početkom maja isele iz Arene, a i "Pionira" zbog nekoliko razloga - Fajnal fora FIBA Lige šampiona, Evropskog prvenstva u boksu i utakmica Makabija u Evroligi.

To faktički znači da večiti rivali ne bi imali gde da igraju svoje "majstorice" četvrtfinala ABA lige ili prve susrete polufinala, a sve u zavisnosti od raspleta započetih serija.

Jasno je da će Arena zbog Fajnal fora FIBA Lige šampiona biti zauzeta od 26. do 28. aprila, kao i nekoliko dana pre toga zbog priprema za ovo takmičenje i posebno zbog postavke staklene i inovativne LED podloge koja će svoju premijeru na košarkaškim mečevima imati baš u Beogradu.

Potom će Arena morati da ustupi svoje mesto Makabiju iz Tel Aviva za utakmice Evrolige koje bi se igrale 30. aprila, odnosno 3. maja ako to bude bilo potrebno, jer bi tada bio zakazan četvrti meč ova dva tima.

Panorama Beograda, Beogradska Štark arena Foto: Marko Jovanović

Uz to, Evropsko prvenstvo u boksu koje je počelo juče u "Pioniru" traje sve do 28. aprila, tako da je i Pionir "isključen" iz čitave priče, pa već treba razmišljati o alternativnim rešenjima, a to su pre svega Hala sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, kao i dvorana FMP-a u Železniku.

Međutim, veliki je problem taj što su i jedan i drugi večiti rival prodali ogroman broj sezonskih ulaznica i svi ti ljudi ne bi mogli ni na koji način da uđu u pomenuta zdanja i da se adekvatno smeste.

Ranko Žeravica, hala Foto: MN Press / M. Metlaš

Ako kojim slučajem Partizan ili Zvezda odu u majstoricu, upašće u "pravi" sos, jer je meč crveno-belih zakazan za 26. april, a crno-belih za 28. april. Bilo kako bilo, čak i da vidimo da se sve serije završe sa 2:0, onda bismo prve mečeve polufinala imali na programu 27. i 28. aprila, a potom druge susrete polufinala 1. i 2. maja, što opet "upada" u zlo vreme.

Sa druge strane, ako se neka od serija završi sa 2:1, onda ćemo prve mečeve polufinala gledati 1. ili 2. maja, druge susrete 4. ili 5. maja, a eventualne majstorice 7. ili 8. maja.

Ovde je baš taj 1. maj "kritičan", tako da je jasno da nas čekaju brojne peripetije, a ostaje da se vidi na koji način će se razrešiti ova gužva u kalendaru. Problem je i taj što takmičenja treba završiti ranije zbog početka Olimpijskih igara u Parizu, a kako bi se svi igrači oporavili i potom stavili na raspolaganje nacionalnim selekcijama.

(Telegraf.rs)

Video: Anđušić pred prvu plej-of utakmicu protiv Igokee: "Znamo da su nas pobedili, bićemo spremni!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    19. april 2024 | 18:43

    Гробари имају резервну варијанту, дворана Дражен Петровић....

  • Hhdh

    19. april 2024 | 18:50

    Od kad Makabi igra u Areni, i to ispred Zvezde j Partizana?

  • sasa bgd

    19. april 2024 | 19:02

    Makabi neka ide u tel avil pa tamo neka igraju svoje utakmice Beograd za srpske klubove svako u svoju zemlju neka ide i igra🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA