Vreme čitanja: oko 2 min.

Lep gest Zvezde: Crveno-beli održali trening u Areni sa sportistima Specijalne Olimpijade Srbije

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni su iskoristili ovu priliku da usreće sportiste

  • 0
KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde započinju plejof ABA lige na svom terenu protiv SC Derbija u ponedeljak, 15. aprila, s početkom od 18 časova, dok su pred ovaj duel učinili i jedan lep gest, koji se održao tokom vikenda pred ovaj meč.

Naime, ovog vikenda je održana završna trening radionica sa osobama iz Specijalne Olimpijade, zbog čega je Crvena zvezda, inače partner Evrolige i ovogodišnjeg projekta “Together We Grow”, organizovala trening u Areni na kom su bili i sportisti Specijalne Olimpijade Srbije. Ujedno ovo je bilo i završno druženje na terenu u okviru programa “Zajedno rastemo”.

Na parketu Beogradske arene su sportisti iz Olimpijade Srbije ostvarili i jedan od svojih snova – prvi put su odradili ceo trening u  ovoj dvorani.

Međutim, nije to bilo sve, pošto su pred kraj treninga dobili i "posetu", odnosno, pridružili su im se prvotimci Crvene zvezde, kao i čitav stručni štab što je dodatno usrećilo sve prisutne. Usledio je zajednički pozdrav svih prisutnih na centru terena, kao i fotografisanje, a potom su i svi učesnici dobili poklone.

Branko Lazić Foto: KK Crvena zvezda

Nakon ovog treninga, sportisti iz Specijalne Olimpijade Srbije su izjavili da im je ovo i najsrećniji dan u životu.

- Izuzetno smo zadovoljni i ponosni desetom realizovanom akcijom između Zvezde i Specijalne Olimpijade Srbije u okviru društveno-odgovornog programa Evrolige One Team. Ove godine smo bili prisutni tokom cele evroligaške sezone kroz razne treninge i akcije i to je dosta značilo našim sportistima za napredak na svim poljima. Zahvalio bih se svima u Klubu, našem ambasadoru Stefanu Lazareviću i partneru IDEA koji je učestvovao u programu “Zajedno rastemo”. Svim srcem smo uz crveno-bele u nastavku sezone i borbi za trofeje i sa nestrpljenjem čekamo novo druženje - istakao je Saša Stanojević direktor Specijalne Olimpijade Srbije.

Ambasador projekta Stefan Lazarević je rekao da je ponosan na sve što je urađeno.

- Uvek je lepo kada vidite osmeh i radost na licima sportista Specijalne Olimpijade Srbije. Kao jedan od ambasadora ovog projekta, moram priznati da sam izuzetno ponosan na sve što smo uradili ove sezone i zaista mi je drago da smo uspeli da usrećimo naše velike prijatelje i da pokažemo da zajedno rastemo i šta sve možemo! Ovi momci i devojke su i nama primer i motivišu nas da budemo bolji, jer je njihov stav i energija nešto što svima može biti primer i model ponašanja!.

Takođe, Zvezda je iskoristila i ovu priliku da podseti da dresovi sa utakmice protiv Olimpijakosa, koji su imali i poseban bedž na sebi u čast 50 godina od osvajanja prvog i jedinog evropskog trofeja su dati na aukciju, dok će sva prikupljena sredstva biti donirana Specijalnoj Olimpijadi Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Gde js Stručni savet? Zvezda i Partizan, Topić i košarka u Srbiji danas

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA