Spartak gotovo obezbedio polufinale ABA 2 lige: Subotičani slavili sa +13 u Sloveniji pred revanš kod kuće

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Helios nije imao nikakve šanse

Košarkaši Spartaka iz Subotice uspešno su startovali u plej-ofu ABA 2 lige, pošto su u prvom od dva meča četvrtfinala slavili na gostovanju Heliosu u Domžalama, tako da sada imaju sasvim solidnu prednost pred revanš na domaćem terenu za sedam dana - 71:84.

Podsetimo, pravila su takva da dalje ide ekipa koja bude zbirno dala više poena u dve utakmice. Sa pomenutom prednošću, kao i domaćim terenom u drugom meču, teško je verovati da bi tim iz Subotice mogao to da ispusti i već je "viđen" u polufinalu.

Spartak je danas imao problema samo na početku prve četvrtine, da bi potom preuzeo kontrolu u svoje ruke, stigao do prednosti, koju zatim nije ispuštao sve do samog kraja meča. Od polovine treće deonice, ona je bila i dvocifrena.

Meč je obeležio i debi Vila Mozlija, nekadašnjeg centra Partizana za Subotičane, a on je meč završio sa dvocifrenim učinkom, pošto je postigao deset poena uz šest skokova i tri ukradene lopte.

Ipak, ulogu apsolutnog lidera je večeras preuzeo kapiten Filip Barna koji je dominirao sa 27 poena, sedam skokova i četiri asistencije za indeks od 36 poena. Dvocifreni su bili i Luka Cerovina sa 14 poena, odnosno Nemanja Gordić koji je dodao 11.

Kod Heliosa su se istakla samo dva košarkaša - Rok Nemanič sa 16 poena i Malkolm Aleksander Bernard sa 15 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Vil Mozli debitovao za Spartak: Nekadašnji košarkaš Partizana obukao drugi dres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA