Zvezda rutinski u Splitu zatvorila ABA ligu: Crveno-beli sa +19 ulaze u plejof, poene upisao i Trej Tompkins

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 0

Veoma ubedljiva pobeda

Košarkaši Crvene zvezde su poprilično lako slavili protiv Splita sa 92:73 u poslednjem, 26. kolu, ligaškog dela ABA lige, čime su i zatvorili ovaj deo takmičenja. Iako su igrali na Gripama, jednostavno hrvatski tim nije mogao da pruži veći otpor.

Reklo bi se da je Zvezda na savršen način zatvorila ovaj prvi deo sezone u ABA ligi, s obzirom na to da su ovom ubedljivom pobedom samo potvrdili svoje prvo mesto koje su na neki način i zaslužili tokom sezone.

Očekivala se nešto nonšalantnija Zvezda, koja nije otišla sa tri prvotimca. Nisu u Hrvatsku otišli Džoel Bolomboj, Miloš Teodosić i Rokas Giedraitis, jasno je bilo da Janis Sferopulos želi da ukaže poverenje nekim igračima koji i nisu imali minutažu u prethodnim mečevima.

Tako je nešto značajniju ulogu imao Džavonte Smart, dok je debitovao i Trej Tompkins, koji je potpisao ugovor sa Zvezdom još pre dva meseca, ali do sada nije imao priliku da igra. On nije na parketu proveo mnogo vremena, ali je pokazao i dalje da ima meku ruku.

Određenu minutažu je imao i Stefan Lazarević, dok je prednjačio Nemanja Nedović na ovom meču.

Najbolji na meču je bio Nemanja Nedović sa 19 poena, 12 je dodao Jago Mateuš, 11 je dao Džavonte Smart, dok je dvocifren bio i Luka Mitrović sa 10 poena. Kod Splita je najbolji bio Toni Perković sa 16 poena, dok su po 13 dodali Šorter i Saliven.

Split - Zvezda 61:85 (19:25, 18:24, 19:17, -:-)

TOK MEČA:

IV Četvrtina

04:25 (61:86) - Zvezda iz minuta u minut saom uvećava svoju prednost, Dalibor Ilić je imao lepu rolu sa nekoliko poena, skokova. A i Džavonte Smart je odigrao poprilično dobro.

07:37 (56:76) - Tobi dolazi do novih poena. Ljubičić maši, ali Smart gubi loptu. Međutim, Branko Lazić igra odličnu odbranu. Pogodio je trojku Jago Mateuš. Na drugoj strani Split ponovo maši svoje pokušaje. Hteo je Jaog opet za tri, ali je promašio.

III Četvrtina

00:00 (56:66)  - Saliven maši zicer, Majk Tobi dolazi do skoka. Nedović je ostao sam i pogodio je trojku. Smart je probao, dodao je Nedoviću, ovaj je šutirao za tri poena, ali ni on nije pogodio. Loš napad Zvezde, Smart je dao loptu u ruke košarkašima Spli,ta a to kažnjava Fanderburk. Pogađa trojku Hanga. Evo i trojke Perkovića na drugoj strani. Maši Hanga na kraju deonice.

03.34 (49:58) - Saliven poentira uz faul, a pogađa i dodatno bacanje. Tobi je na drugoj strani želeo, ali je izblokiran. Šorter probija, ali Fanderburk pogađa iz odbojke. Nedović na tablu baca i pogađa. Nemanja Nedović je zaustavljen faulom, otišao je na liniju penala i pogodio je jedno od dva.

05:21 (44:55) - Šutira Toni Perković i pogađa ponovo, odlično šutira bek Splita. Split maši zicer, ali, Zvezda to ne korsiti, igra smušeno u napadu i ne dolazi do poena. Novi faul Šenona Šortera. Novi promašaj i Splita na drugoj strani.

07:27 (41:53) - Promašio je Šorter, a evo i poena za Zvezdu, prvih u drugom poluvremenu. Majk Tobi je pogodio. Nedović potom pravi faul nad Kalažićem, koji poentira uz faul. Mitrović je otišao na liniju penal, promašio je oba, a onda Nedović poentira.

II Četvrtina

00:00 (37:49) - Proleteo je Smart kroz odbranu Splita i poentirao je i on sada. Novi poeni za Treja Tompkinsa, lep šut. Potom je ostavio i za Jaga, ali je ovaj promašio. Pokušao je Tompkins za tri, promašio je, potom Šorter maši zicer i stiže kazna preko trojke Smarta. Novi poeni za Smarta.

03:39 (33:40) - Ljubičić je krenuo na koš, ali ga je Trej Tompkins faulirao. Pokušao je Lazarević za tri, promašio je, dok je to Gilespi uhvatio i poentirao. Evo i prvih poena Treja Tompkinsa. Ponetira Ljubičić, ali poentira i Jago Mateuš.

05:38 (29:33) - Nastavlja Split da ređa poene, pogodio je Šorter, ali evo i poena za Zvezdu. Jago je pogodio trojku. Jago pogađa jedno od dva bacanja, dok Šorter postiže nove poene za Split. Luka Mitrović! Odličan skok centra Zvezde, onda je i lako poentirao.

08:28 (23:25) - Slab početak druge deonice, šutirao je Gilespi sa poludistance i promašio, a onda je napravio faul na svom delu terena. Pogodio je Runjić oba slobodna bacanja. Morao je Džavonte Smart da šutira, pokušao je, ali je promašio i on.

I Četvrtina

00:00 (19:25) - Ostao je sam Džavonte Smart, ali je promašio i on za tri poena. Poentira Saliven, ali odmah na drugoj strani i poeni Daliora Ilića. Poeni Šortera, konačno je krenuo da igra. Potom Dalibor Ilić maši trojku. Pogađa Toni Perković uz zvuk sirene.

02:03 (13:23) - Ljubičiš maši šut, potom je ostao Hanga sam, ali je promašio. Pogodio je trojku Branko Lazić. Nedović je pogodio oba bacanja, a Saliven na drugoj strani poentira.

05:00 (9:16) - Prelep pas Adama Hange za Luku Mitrovića i pogađa centar Zvezde. Maši prvu trojku Toni Perković, ali lopta dolazi opet do Splita, međutim maši Ljubičić. Nova sjajna akcija Zvezde i Mitrović pogađa. Jako teška trojka Nemanje Nedovića.

06:37 (9:9) - Toni Perković otvara dve trojke na startu meča za Split, dok je Nemanja Nedović pogodio za Zvezdu. Hteo je i Branko Lazić, ali je promašio za tri poena. Loš napad Splita, te Šenon Šorter pravi faul. Ostao je sam Majk Tobi i pogodio je i on trojku. Pogađa Ljubičić uz faul pored Majka Tobija. Pogađa i dodatno Ljubičić. Ostao je Nedović sam i pogodio je i on.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde u okviru poslednjeg kola ligaškog dela ABA lige gostuju u Splitu protiv istoimene ekipe, s početkom od 18 časova, a uz direktan prenos na Arena sport 1 Premium kanalu.

Crvena zvezda je od ranije već zauzela prvu poziciju, te ovaj meč nema rezultatski značaj za nju, međutim, mogla bi dosta da profitira, pošto Janis Sferopulos ima priliku da razigra još neke igrače koji nisu imali veliku minutažu u prošlosti.

Takođe bi trebalo na ovom meču da debituje i Trej Tompkins, košarkaša koji je stigao još u februaru, ali koji nije imao priliku da zaigra jer se oporavljao od povrede.

Ipak, čini se kao da je Trej konačno spreman za meč, te bi trebalo da zaigra.

U Split nisu otputovali Miloš Teodosić, Džoel Bolomboj i Rokas Giedraitis, dok nema ni Nikole Topića, koji je još od ranije povređen.

(Telegraf.rs)

Video: Tompkins trenirao pred Virtus, evo kako je to izgledalo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA