Istorijski uspeh: Mladost iz Smederevske Palanke ušla u KLS, Radnički sa Krsta tamo ide kao prvak!

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Sjajan rezultat za Palančane, koji su tokom cele sezone igrali na vrhunskom nivou

Na dva kola do kraja Druge muške lige Srbije, imamo dva putnika za Košarkašku ligu Srbije naredne sezone! Najjačem rangu srpske košarke priključiće se ekipe Radničkog sa Crvenog krsta kao prvak zajedno sa Mladošću iz Smederevske Palanke, kojoj je ovo istorijski rezultat.

I dok je Radnički sa Krsta još ranije uspeo da obezbedi plasman u KLS, sa druge strane, Mladost je do podviga stigla pobedom nad Borcem u Zemunu sinoć (81:90), čime je odmakla Hercegovcu na tabeli.

Baš su Borac i Hercegovac ostali "ispod crte" na trećem i četvrtom mestu na tabeli, tako da će svoju šansu za ulazak u Košarkašku ligu Srbije tražiti sledeće sezone.

Ekipa Mladosti iz Smederevske Palanke je ove sezone mogla da se osloni na iskusnog Dragoslava Papića, koji je nekada nastupao za ekipu Zlatibora, a tu su još bili Petar Šparović, Nemanja Dimitrijević, Stefan Kojić, Mladen Stojanović, Aleksandar Nikolić, Nikola Kostić, Aleksa Krsmanović, Miloš Petković, Minja Todorović, Aleksa Marković, Aleksandar Tešić, Stefan Glišić i Tadija Janković zajedno sa trenerom Ivanom Stefanovićem. Svi oni su se zlatnim slovima upisali u istoriju košarkaškog kluba iz Smederevske Palanke.

Što se tiče tima Radničkog sa Crvenog krsta, njima učešće u KLS nije nepoznanica, a poslednji put su bili njen deo pre skoro tačno jednu deceniju, kada su nastupali pod nazivom Radnički Jugopetrol.

Podsetimo, iz KLS je i definitivno ispala ekipa Zdravlja iz Leskovca, dok na svoju sudbinu sada čeka tim Novog Pazara, koji će opstati samo ako jedna od tri srpske ekipe iz ABA 2 lige osvoji titulu.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Atlanta košem u poslednjoj sekundi srušila najbolji NBA tim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA