Stari kao dobro vino: Marselinjo Uertas ulazi u 42. godinu, a i dalje može da ubaci 30 poena

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Izvanredno veče i za srpske igrače, kao i bivše igrače iz ABA lige

Plej-of FIBA Lige šampiona je počeo, a prvi mečevi parova odigrani su i neki su se timovi već istakli, kao i pojedinačne partije nekih košarkaša. Jedan od njih je Marselinjo Uertas.

Naime, brazilski reprezentativac i legendarni košarkaš sa neverovatnim iskustvo trenutno igra za ekipu Tenerifa koja je večeras igrača protiv Tofaša i ostvarila značajnu pobedu rezultatom 83:77.

Marselinjo je ubacio 30 poena uz osam asistencija i tako bio igrač večeri u četvrtfinalu Lige šampiona. Pored njega, fantastičnu partiju je imao i Šermandini sa 18 poena i pet skokova. U protivničkom timu istakli su se Džej Džej O'Brajen sa 21 poenom i Kasijus Vinston sa 20 poena i šest asistencija.

Odigrana su još tri meča, pa je tako ekipa Mursije pobedila Ludvigsburg rezultatom 98:72, a heroj domaćeg tima bio je bivši košarkaš Partizana Rodions Kuruc sa 18 poena i četiri skoka. Marko Todorović je dodao 16 poena, a Nemanja Radović 11.

Meč između nemačkog Bona i grčkog Peristerija otišao je u korist Nemaca rezultatom 89:78, a najbolji pojedinac pobedničkog tima bio je Sem Grisel sa 19 poena. U Peristeriju dobar je bio Elajdža Mitru Long sa 22 poena i šest skokova. Nemanja Dangubić je ubacio devet poena uz tri skoka.

Meč između Unikahe i Promiteasa završen je pobedom španskog predstavnika rezultatom 67:54, predvođenim svojevrsnom legendom ABA lige Kendrikom Perijem. Bio je to pravi duel ABA igrača, Peri je ubacio 13 poena, dok je sa druge strane bio Hanter Hejl, koji je bio blizu tripl-dabl učinka sa 14 poena, sedam skokova i osam asistencija.

(Telegraf.rs)

Video: Najavljen film "Magična sedmica" o Toniju Kukoču na Martovskom festivalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA