Dušan Miletić nastavlja da blista! Bivši košarkaš Partizana upisao dabl-dabl u pobedi Šlonska u produžetku

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Važan trijumf za ovogodišnjeg učesnika Evrokupa

Ponestaju reči kojima se može opisati sezona koju Dušan Miletić igra u poljskoj Orlen Basket ligi u dresu Šlonska iz Vroclava. Srpski centar i nekadašnji košarkaš Partizana danas je bio najistaknutiji igrač svog tima u pobedi posle produžetka protiv Ostrova Velikopoljskog u utakmici 26. kola na domaćem terenu u dvorani "Štulecija" - 103:95.

On je za 35 minuta na parketu uspeo da postigne 22 poena uz 11 skokova i dve asistencije. Šutirao je 8/10 za dva poena i 6/10 sa linije za slobodna bacanja.

Ovo nije bila prva sjajna partija Miletića, koji zaista odlično igra čitave ove sezone. Tako je u okršaju sa liderom Anvilom ubacio 19 poena, pre toga je Spujnji u Stagardu ubacio 15, a poslednji dabl-dabl pre ovoga ostvario je u Evrokupu protiv Turk Telekom kada je imao 20 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Prosečno ove sezone beleži 12 poena po meču uz 6,1 skok i 1,3 asistencije, a prosečan indeks mu je 15,9 poena u poljskoj Orlen Basket ligi. Trenutno je među 20 najkorisnijih igrača čitavog prvenstva.

Njegov Šlonsk večeras možda nije morao da ode u produžetak protiv Ostrova, jer je vodio sa +10 na oko dva minuta do kraja (87:77), ali je usledila neverovatna serija gostiju za poravnanje. Međutim, u dodatnih pet minuta, tim iz Vroclava je napravio niz 8:0 i rešio pitanje pobednika.

Polse ovog meča, Šlonsk se popeo na osmo mesto sa skorom 14-12, dok je Ostrov na četvrtoj poziciji sa 16-10.

Treba još dodati da je ranije danas vrlo zapaženu partiju u pobedi Spujnje iz Stagarda na gostovanju Ščećinu, takođe posle produžetka (101:103), upisao i nekadašnji igrač Mege, Aleksandar Langović, koji je došao do 16 poena uz jedan skok za 30 minuta na terenu.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Atlanta košem u poslednjoj sekundi srušila najbolji NBA tim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA