≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Zvezda poslala Studente u naredni rok: Crveno-beli trojkama "izrešetali" Podgoričane, blistali Hanga i Nedović

S. T.

Vreme čitanja: oko 9 min.

Vrlo loša partija izabranika Dejana Jakare

  • 17
KK Crvena zvezda - KK Studentski centar, ABA liga Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde dominantno su prošli kroz dvoranu "Aleksandar Nikolić", pošto se ni u jednom momentu u pitanje nije dovodila njihova pobeda nad Studentskim centrom u 25. kolu ABA lige - 94:76.

Sjajno je igrao tim Janisa Sferopulosa, domaći košarkaši su danas baš namestili ruku na šutu za tri poena i gotovo da nisu promašivali. Već posle prvog poluvremena moglo se nagovestiti da će pobeda večeras ostati u Beogradu. Jedino što se moglo zameriti crveno-belima danas je veliki broj izgubljenih lopti.

Bio je ovo zbog toga zaista dugačak meč, jer je bilo dosta prekida, a ni sudije baš nisu imale milosti, pa je bilo dosta pregledanja snimaka zbog čega je duel potrajao skoro puna dva sata, što se može uzeti kao prilično dugačko, ako vidimo konačan rezultat i ubedljivu pobedu Zvezde.

Ipak, Zvezda nije potrošila mnogo energije, Sferopulos je izmešao sve košarkaše na parketu i crveno-beli će sveži izaći na megdan Olimpijakosu u Evroligi.

Najbolji u Zvezdi bio je Nemanja Nedović sa 16 poena i čak 5/6 sa distance, dok je Adam Hanga postigao 15 poena uz 4/5 za tri. Dvocifreni su bili i Džoel Bolomboj takođe sa 15 poena, potom Dejan Davidovac sa 12, te Rokas Giedraitis sa 10.

Kod Studenata, bolji od ostalih su bili Emir Hadžibegović sa 15 poena, potom David Mirković sa 14, odnosno Igor Drobnjak sa 10.

Kao što smo pomenuli, već na početku meča u prvoj deonici su Rokas Giedraitis i Adam Hanga krenuli da pogađaju trojke u visokim procentima. Litvanac i Mađar su bili glavni i odgovorni urednici prednosti od 12 poena posle prvog kvartala, a ništa se nije promenilo ni u nastavku.

Skoro kao po pravilu bi Studenti slabo otvarali deonice, pa su i u drugoj dali Zvezdi da se popenje na +18 pre nego što su konačno odreagovali i smanjili na 10 razlike, što je bilo razdoblje najbolje košarke gostiju. Do poluvremena su se Podgoričani koliko-toliko i držali na pomenutih 12 do 13 poena razlike.

Međutim, otvaranje treće četvrtine donelo je magiju Nemanje Nedovića i tri uzastopne njegove trojke posle čega je apsolutno sve bilo jasno. Zvezda je otišla na preko 20 poena razlike, a manje-više se razlika na tom nivou i držala sve do pred kraj utakmice.

Poslednja četvrtina je očekivano bila odrađivanje posla, posle čega je Zvezda upisala svoju 21. pobedu u sezoni u ABA ligi.

UŽIVO Zvezda - Studentski centar 94:76 (30:18, 17:16, 27:21, 20:19)

IV ČETVRTINA

10. minut (94:76) - Bez koša Davidovca. Hadžibegović je pogodio za dva poena, potom stiže i pogođeno bacanje. Još jedna izgubljena lopta Zvezde posle pritiska Bogavca. Makedonski arbitar sada tu spava, svirao je faul sa tri sekunde zakašnjenja. Nema koša.

8. minut (94:71) - Blokada Ivišića. Drežnjak i Ivišić prave akciju za lake poene. Davidovac je fauliran za dva bacanja, pogodio ih je. Nema koša Davidovca za tri sa distance u nastavku. Trojka zato na drugoj strani za Drobnjaka, a Davidovac gubi loptu. Promašaj Pavlićevića...

6. minut (92:64) - Lagan koš Mirkovića i konačno brza deonica. I evo opet koša Bolomboja, vrlo je šuplja sada odbrana gostiju, sve polazi od ruke košarkašima Zvezde. Opet je sada tajmaut tražio Jakara, a onda Hadžibegović pogađa novi šut. Efikasna je i ova poslednja četvrtina.

4. minut (88:60) - Drobnjak sada jako lako stiže do koša, potom uzvraća Mitrović polaganjem, ali je i Pavlićević na pravom mestu. Davidovac dobija dva penala, koja je realizova. Bolomboj zakucava. Ređaju se sada koševi jedan za drugim.

2. minut (82:56) - Mitrović dolazi do poena, onda i Teodosić ubacuje trojku i sledi tajmaut Jakare. Posle njega Baćović ima bacanja zbog faula Rokasa, ali ovaj pogađa samo jedno. Davidovac potom stiže do trojke.

KK Crvena zvezda - KK Studentski centar, ABA liga Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Crvena zvezda

III ČETVRTINA

10. minut (74:55) - Faul Lazića nad Mirkovićem. Pogodio je oba slobodna bacanja, a onda je Drežnjak dodao još dva poena i vratio Studente na -20. Jago je dobio bacanja, pogodio je jedno, a onda ide trojka! Ne smeta maska Jagu. Mirković vraća trojku. Loše dodavanje Teodosića za Tobija. Dokins ima dva bacanja, pogodio ih je, a ovoga puta nema trojke Jaga. Ukradena lopta, na kraju nema trojke Tobija.

8. minut (70:46) - Dokins pravi prekršaj nad Bolombojem u ovom momentu. I pogodio je centar Zvezde oba slobodna bacanja. Mirković je izgubio loptu, pa je još igrao i nogom. Nema poena Lazića ili Ilića, na kraju faul Teodosića. Potom po neiskorišćeni napad. I opet sudije gledaju snimak. Opet mala pauza, sada promašaj Drežnjaka za tri i novi napad Zvezde. Teodosić nije pogodio iz ćoška za tri.

6. minut (68:44) - Sada Bogavac iz odbojke stiže do koša, a Ilić pogađa iz velike udaljenosti za tri poena. Do trojke stižu i Studenti. I onda lepo zakucavanje Bolomboja iz alej-upa. Studenti kao da ne igraju odbranu u ovim momentima. Ušao je Jago sa maskom, prvi put posle povrede. I onda trojka Hadžibegovića.

4. minut (63:36) - Kako kaže komentator, zapalio se Nemanja Nedović, nova trojka, tajmaut Jakare. Katastrofalan šut Bogavca, na kraju izgubljena lopta Studenata. Ili ipak ne, jer je lopta dirala obruč. E sada su već koraci Hadžibegovića. Asistencija za Ilića i zakucavanje. Rampa Nedovića. Van balansa je Hanga, ali idu dva bacanja za njega. Sada i tehnička za Kapustu. Nisu iskoristili penal za tehničku. Dva preostala su dobra.

2. minut (56:36) - Pošto je Jakara dobio tehničku grešku na kraju prvog poluvremena, Nedović je realizovao bacanje. Bolomboj je sada poentirao za dva poena u prvom napadu, a i fauliran je, no nije pogodio dodatni penal. Evo koša i Hadžibegovića, ali i nove trojke Zvezde. Bolomboj je ukrao loptu, ali se Zvezda spetljala u kontri. I opet trojka Nedovića, druga u ovoj deonici.

KK Crvena zvezda - KK Studentski centar, ABA liga Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Crvena zvezda

II ČETVRTINA

10. minut (47:34) - Rokas je promašio za tri poena, potom ni Drežnjak nije bolji na drugoj strani terena pod košem. Sada je Ilić fauliran, ali i dalje je to mali prekršaj, ali zato nije na drugoj strani gde Bolomboj faulira Kapustu za dva bacanja. Razlika je sada smanjena na 10 poena. Davidovac izvlači 2+1. I uspeva da ih kompletira bacanjem.

8. minut (44:32) - Sporo ide ova četvrtina. Do koša posle promašaja Hadžibegovića za tri, stiže Mriković iz alej-upa faktički. Ilić neprecizan za tri, Drobnjak je izgubio loptu, a nakon svega Davidovac pravi faul. Bogavac smanjuje na 12 razlike i opet reaguje Sferopulos.

6. minut (42:28) - Drobnjak pravi faul nad Hangom. Traži se nesportski... Dosta dugo sve traje zbog pregledanja sudijskih odluka i većanja. Biće nesportska greška. Pogodio je jedno od dva penala, sada će biti posed za crveno-bele. Promašaj Davidovca, pa Mirkovića, pa onda opet sudijski prekid, predugo sve traje. Opet gubitak lopte. Drobnjak dolazi do lakih poena. Na kraju će biti dva bacanja za Davidovca na drugoj strani igrališta. Pogodio ih je.

4. minut (39:26) - Drežnjak sada pogađa i trojku, pošto je faul Hange bio nesportski i Studenti su imali i posed. Nedović promašuje šut za tri poena, potom se spetljao Pavlićević, dok je i Tobi promašio za dva, odnosno blokirao ga je Baćović. Izgubljena lopta Nedovića, Drobnjak stiže do koša, pa mora da reaguje Sferopulos. Nije pogodio Tobi, a Nedović se izborio za loptu za svoju ekipu. Nedović pogađa trojku nakon toga!

2. minut (36:21) - Kakav početak druge četvrtine! Trojka Lazića, potom i Hange, mora da reaguje Jakara, Zvezda je dala duplo više poena od Studenata. Vraća se sada malo Studentski centar. Prvo Mirković dolazi do koša, potom i Drežnjak dobija bacanja, a pogađa jedno.

KK Crvena zvezda - KK Studentski centar, ABA liga Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Crvena zvezda

I ČETVRTINA

10. minut (30:18) - Pogodio je Mitrović samo jedan od dva penala. Potom je bacanja dobio i Branko Lazić, koji je oba puta bio precizan, a prekršaj je napravio Pavlićević. Serija bacanja za crveno-bele, a Teodosić je sada bio na liniji i pogodio je oba. Još jedna dobra odbrana Zvezde, ali na kraju faul Lazića nad Mirkovićem. I on je polovičan. Hangina treća trojka! A nema koša na drugoj strani i to je to...

8. minut (22:17) - Hanga nastavlja da rešeta, evo nove trojke sa osam metara. Bogavac je traljavo šutirao, potom i napravio faul. Zvezda je izgubila loptu u narednom posedu, posle čega je Luka Mitrović napravio faul. Mnogo izmena u ovom trenutku. Dokins je sada lako stigao do obruča, a Zvezda je odigrala dug posed i Mitrović je izborio dva bacanja.

6. minut (19:15) - Nova trojka Zvezde preko Rokasa. Kapusta je pokušao da ide na prodor, ali su ga Ilić i Bolomboj zaustavili. Potom po brz napad na obe strane terena, a čelindž sada traži Jakara. Samo će biti običan faul na kraju po odluci Uroša Nikolića i Radoša Savovića. Izgubljena lopta Studenata iz svega i idu poeni Rokasa. Bogavac je i sam dodao dva poena.

4. minut (14:13) - Jako brzo je do koša stigao sada Studentski centar, a onda ide trojka Rokasa, koji je očigledno raspoložen. Međutim, evo odmah i Borne Kapuste, neće poentirati Bolomboj, a Rokas je fenomenalno blokirao! Bolomboj je poentirao preko Hadžibegovića i još je i fauliran. Dodao je još jedan poen na svoj konto sa penala. Međutim, lepo je sada i Kapusta spustio za Bogavca. Dokins pogađa još jednu trojku, vraćaju se Studenti.

2. minut (8:3) - Sjajna akcija Zvezde i prvi poeni za Džoela Bolomboja pod košem. Studetnski centar se nije snašao, ali je precizan Rokas Giedraitis iz ćoška, koji pogađa trojku. I već idemo na tajmaut! Dugačak napad Studentskog centra posle ovog minuta odmora, a Hadžibegović pogađa trojku. Hanga pogađa trojku posle malo konfuznog napada, videli smo po izgubljenu loptu oba tima.

STARTNE POSTAVE

Crvena zvezda: Hanga, Bolomboj, Ilić, Nedović, Giedraitis

Studentski centar: Bogavac, Hadžibegović, Ivišić, Dokins, Kapusta

KOMENTAR PRE MEČA

Crveno-beli bi pobedom na ovom meču udaljili Studente, a približili Split toj osmoj poziciji, s tim da u poslednjem kolu gledamo baš okršaj Splićana i crveno-belih na hrvatskom primorju, tako da se može reći da ćemo sve saznati tek narednog vikenda.

U prvom delu sezone, problema gotovo da nije bilo, tako da je Zvezda slavila u Podgorici sa 14 poena razlike.

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos u najavi meča rekao je da Studenti imaju motiv više večeras, zbog čega njegovom timu neće biti nimalo lako i jednostavno.

- Igramo protiv ekipe koja se bori za plasman u plej of ABA lige. Sa druge strane, mi želimo da se vratimo na pobednički put i pobedama, a konkretno ova u ponedeljak donela bi nam prvo mesto na tabeli pred plej of. Kao i uvek, ali posebno pred ovaj meč, koncentracija i energija moraju da budu na maksimalnom nivou! Pozivam naše navijače koji su nam uvek bili ogromna pomoć da dođu u Pionir i pruže nam važnu podršku u ovoj utakmici - rekao je Sferopulos.

Meč će suditi Uroš Nikolić iz Srbije kojem će pomagati Radoš Savović iz Crne Gore i Aleksandar Davidov iz Severne Makedonije.

(Telegraf.rs)

Video: Brutalna rampa Đurišića za Hangu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA