≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Partizan kroz dramu do 2. mesta ABA lige! Crno-beli slomili Budućnost u Morači, strepeli do poslednjeg minuta

Vreme čitanja: oko 8 min.

Kakav meč!

  • 47

Ne može Partizan bez drame! Košarkaši crno-belih su uspeli da upišu jednu od najvažnijih pobeda ove sezone, pošto su u okviru 25. kola ABA lige bili bolji od Budućnosti u Podgorici sa 89:83 čime su uspeli da dođu do drugog mesta na kraju ligaškog dela Jadranskog takmičenja!

Veliki meč Partizana, ali i velika pobeda crno-belih u prepunoj Morači, iako je u dobrom delu utakmice sve bilo "negde između", crno-beli su ipak pokazali karakter, disciplinu, ali i kvalitet kojim su prelomili utakmicu početkom drugog poluvremena. Strepeli su crno-beli, plašili su se, ali i s razlogom, jer se čini kao da su se trudili da izgube na samom kraju, kada su imali.

Partizan je s velikom razlikom ušao u poslednjih 10 minuta, imali su prednost, imali su sve na svojoj strani, a onda se desio takav pad kao da su zaboravili da igraju. Slično kao i ono što se dogodilo protiv Olimpijakosa, samo je ulog bio i veći u ovom meču. Samo, ovoga puta je i završetak bio drugačiji.

Ušli su crno-beli sa ogromnih +7 u poslednjih 10 minuta, a onda, sve je stalo. Budućnost je krenula da igra, a sve je nekako eskaliralo u poslednjih nekoliko minuta, kada su prišli na samo poen zaostatka, Makundu je tad imao slobodno bacanje kojim bi doneo egal, ali nije bio precizan, odmah je usledila kazna.

Prelomni momenat se dogodio na 29 sekundi do kraja utakmice, Zek Ledej je dobio loptu na 45 stepeni, imao je pored sebe dva igrača, ali je pogodio neverovatnu trojku i tako odveo svoj tim na ogromnih +4 u tom momentu.

Nije imala Budućnost više snage za bilo šta, Partizan je zasluženo pobedio.

Najefikasniji na meču bio je Zek Ledej sa 22 poena, 19 je dodao Kevin Panter, dok je Džejms Naneli imao 15 poena. Kod Budućnosti se istakao Flečer Megi sa 17 poena, Kenan Kamenjaš je dodao 14, dok je Alerik Frimen imao 10 datih koševa.

KK Budućnost Podgorica - KK Partizan, ABA liga Foto: ABA liga / KK Budućnost / Filip Roganović

Uživo Budućnost - Partizan 83:89 (21:23, 23:21, 19:26, -:-)

TOK MEČA UŽIVO:

IV Četvrtina

00:00 (83:89) - Kakva ludnica, Jogi Ferel je promašio trojku, a odmah Kevin Panter pogađa na drugoj strani. Makundu je brutalno zakucao, dobio je faul, ali, promašio je slobodno bacanje. Težak šut Zeka Ledeja i pogađa igrač Partizana. Kakva trojka Ledeja! Neverovatnoo, praktično ni iz čega, a onda preko dve ruke.

02:04 (79:80) - Pogađa trojku Frenk Kaminski! Jako bitna trojka. Greši sada Kaminski, ali odmah greši i Jogi Ferel na drugoj strani, dodao je loptu u ruke Zeka Ledeja. Kakva greška Partizana, prava drama u Podgorici. Džejms Naneli je promašio, ali Kaminski spašava loptu, nastavlja se drama.

04:34 (74:76) - Pogađa Brendon Pol sada, vraća se Budućnost. Pogađa Doužer sa poludistance sad, visok luk, ali je lopta prošla kroz obruč. Kamenjaš je lepo napravio poziciju pored Kaminskog, ali nije bio precizan. Gubi loptu Panter i Kamenjaš zakucava u kontri. Maši Panter poludistancu. Pogađa Kamenjaš sad, vratila se Budućnost.

06:49 (67:74) - Pogađa Jogi Ferel sa poludistance, njegovi prvi poeni. Pogodio je Panter dva bacanja, a onda Aleksa Avramović pravi faul. Loš napad Partizana, izuzetno loš, nisu uspeli ni da upute loptu ka košu.

08:13 (63:72) - Pravi grešku u koracima Zek Ledej na otvaranju poslednje deonice. Promašio je Flečer Megi šut za tri poena. Težak šut je uzeo Trifunović i nije bio precizan. Gubi loptu Makundu, a Ponitka zakucava u kontri, ima Partizan najveću prednost.

III Četvrtina

00:00 (63:70) - Opet trojka Flečera Megija. Proleteo je Naneli do koša. Probio je Ferel, ali je dobio blokadu. Faul za Partizan u trenutku kad je Ponitka šutirao, imaće Ledej dva penala. Odbranio se Partizan i ima veliku prednost.

01:40 (60:65) - Nova trojka Flečera Megija. Ide i trojka Alerika Frimena, a odmah Frenk Kaminski na drugoj strani poentira. Poenterski su ponovo nastavili i sa jedne i sa druge strane da postižu poene. Maši Ferel, a Frimen pravi faul nad Ledejem.

04:01 (52:59) - Odlična akcija Budućnosti i lepo pogađa Kamenjaš. Kaminski pogađa jedno od dva bacanja. Pogrešio je Partizan, Mekinli Rajt je istrčao kontru i pogodio uz faul. Maši Mekinli Rajt dodatno bacanje. Probija Doužer i pod faulom pogađa. Pogađa.

06:36 (48:55) - Baca Popović flouter na tablu i poentira. Panter dodaje odlično za Nanelija, a ovaj lako pogađa. Želeo je i Tanasković sad flouterom, ali on nije bio precizan, dok Doužer to kažnjava na drugoj strani sa poludistance, na njegov način. Pogađa oba slobodna bacanja Slavković. Kaminski pogađa za tri.

08:08 (44:48) - Evo i poena za Bruna Kabokla na otvaranju drugog poluvremena. Odlična odbrana Kaminskog, oduzeo je loptu Rajtu nakon dodavanja. Pogađa oba slobodna bacanja Pi-Džej Doužer. Lepo je odigrao Mekinli Rajt, ali je promašio iz skoro savršene pozicije. Partizan igra lepo u napadu, rotiraju, a Kaboklo je blokiran

II Četvrtina

00:00 (44:44) - Ostao je sam Panter na poludistance, ali je promašio. Ostao je sam Flečer Megi na šutu za tri i postigao je svoju prvu trojku. Odmah potom ostaje i Ledej sam, pogađa i on trojku. Vraća trojku Flečer Megi, kakvo šutersko veče u Morači! Ide trojka i Džejmsa Nanelija! Pogađa i Megi, kakva rapsodija!

02:54 (35:38) - Maši Aleksa Avramović, a Nikola Tanasković postiže poene na drugoj strani izuzetno lako protiv Smailagića. Ostaje Naneli sam i pogađa trojku. Ostao je sam Džons i zakucao je. Opet pogađa trojku Džejms Naneli, iz drublinga ovog puta! Hteo je Megi da uzvrati, ali je promašio.

KK Budućnost Podgorica - KK Partizan Foto: ABA liga - KK Budućnost - Filip Roganović

04:59 (31:32) - Jako lepo odigrao Mekinli Rajt, dodao je Kamenjašu, a ovom je kasnila blokada Balše Koprivice i biće to poeni. Pravi Balša i faul u napadu. Ledej je pokušao da ide na koš, ali je Pol napravio faul nad Ledejem. Ide na liniju penala Ledej. Ostao je Doužer na zemlji, a Mekinli Rajt postiže trojku.

06:38 (26:30) - Kevin Panter je raspoložen za igru, još jedan njegov kokoš sa poludistance. Ostaje Brendon Pol na šutu za tri i kažnjava to. Pogađa trojku Zek Ledej! Ostao je sam, a onda mu nije bilo teškoda pogodi. Brendon Pol je ostao sam i promašio je za tri. Prelepa akcija i sjajno zakucavanje Balše Koprivice. Mekinli Rajt greši, ali dolazi do skoka, ali i faula.

08:18 (23:23) - Otvara drugu deonicu Alen Smailagić promašajem za tri poena. Kevin Panter pravi faul nad Kenanom Kamenjašem. Nova greška Ponitke u napadu, ali greši i Budućnost. Ledej je pokušao svoj šut jednom rukom, ali je promašio, dok Makundu poentira na drugoj strani.

I Četvrtina

00:00 (21:23) - Težak šut pogađa Alerik Frimen, izuzetno težak. Ledej je ostao sam na trojci, promašio je, sada Budućnost ima napad. Brendon Pol je promašio za tri poena, ali je pogodio Aleksa Avramović na kraju prve deonice!

02:05 (17:15) - Maši prvo bacanje Aleksa Avramović, drugi put je dosta sigurniji. Ide trojka Alerika Frimena, ostao je sam i pogodio je. Greši Aleksa Avraomvić na drugoj strani. Koprivica igra dobru odbranu, zaustavlja Kamenjaša. Panter je išao na liniju penala i pogodio je oba. Mekinli Rajt je promašio šut sa poludistance, na drugoj strani Koprivica postiže poene. Kažnjava to Budućnost kontrom. Kakva trojka Kevina Pantera!

KK Partizan Budućnost Voli Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović

03:15 (14:12) - Loš napad Partizana, greši Doužer, Tanasković krade i zakucava u kontri. Auh, kakva trojka Zeka Ledeja, daleko je bio krilni centar, ali je pogodio kao kap. Džons je otišao na liniju penala i pogodio je oba puta, onda Ledej želi da vrati, ali maši. Ipak, sreća za Partizan, Slavković i Džons su bacili loptu u aut. Lepo otvaranje Kaminskog i evo lakih poena za Frenka Kaminskog. Mekinli Rajt je lepo pogodio flouter sad na drugoj strani.

05:08 (8:7)- Zaleteo se Ponitka u Slakovića i Poljak pravi korake. Tanasković je išao na koš, promašio je, a lpotao d Kabokla izlazi u aut. Opet je probao Ferel, ali je opet promašio, na sreću. Kaminski hvata skok, a Doužer čeka u niskom postu protiv Ferela i opet tera pleja Budućnosti na faul. Ide trojka Pantera pod faulom, biće dodatno bacanje. Siguran kapiten crno-belih. Slavković dobar na ofanzivnom skoku i lako poentira.

06:28 (6:3) - Ide kontra Budućnosti, poentira Tanasković. Kevin Panter sada siguran sa poludistance. Zbrka na tereu, Jogi Ferel je ostao sam na trojci, ali je promašio. Seče Popović faulom napad Partizana, Kaboklo je dobio po rukama. Greši Partizan ponovo, Jogi Ferel krade loptu, a Kaboklo pravi faul na njemu. Andrija Slavković pogađa trojku. Ipak dvojka.

08:04 (2:1) - Odmah na startu dolazi Budućnost do poena, zakucao je Slavković. Promašio je Kevin Panter na drugoj strani sa poludistance, Bruno Kaboklo je došao do skoka, stigao je novi napad, ali je Kaminski napravio veliki promašaj. Odlična odbrana Partizana, naterali su na grešku u koracima centra Budućnosti. Pi Džej Doužer je sad lepo prošao Jogija Ferela, otišao je na obruč, ali je Ferel tu napravio faul i biće dva penala. Pogađa jedno od dva penala. Težak šut Ferela i maši Amerikanac.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Partizana u okviru 25. kola ABA lige gostuju u Podgorici timu Budućnosti, u meču koji je od izuzetne važnosti za obe ekipe. Ovaj duel direktno odlučuje i o tome ko će završiti na drugoj poziciji u ligaškom delu i tako imati prednost domaćeg terena u eventualnom polufinalu.

Partizan se dosta puta već okliznuo ove sezone u ABA ligi, te sada crno-beli stvarno nemaju mesta za novi kiks, iako ispred sebe imaju poprilično težak zadatak. Veoma teška utakmica u Beogradu protiv Olimpijakosa, gde je izgubljen praktično dobijen meč, te samo nekoliko dana kasnije i vrelo gostovanje u Podgorici.

Odavno je jasno da će Morača biti ispunjena do poslednjeg mesta, zbog toga što Varvari, ali i navijači u Crnoj Gori jedva čekaju gostovanja "večitih", kako bi došli da navijaju za ili protiv njih.

Sve to nekako teže pada Partizanu, kome se tek vratio Zek Ledej iz Amerike, te je još pitanje da li će moći da nastupi i ako se to desi, u kakvom stanju će biti.

Ipak... Dosta je pitanja, a odgovor će se saznati samo uskoro u utakmici ova dva tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    31. mart 2024 | 20:16

    ZAŠTO PANTER NIJE DOBIO TEHNIČKU? Svaki igrač Budućnosti bi odmah dobio za ovo

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    31. mart 2024 | 18:56

    Веома битна утакмица за Будућност, да обезбеди домаћинство, како би имали шансу да играју финале са најзначајнијим Српским клубом, Звездом

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    31. mart 2024 | 20:54

    Крај 3/4 а 18:5 бацања у корист ових...нико сумњао није да ће бити тако са овим судијама

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA