Sam podelio čak 23 asistencije na jednoj utakmici: Evroligaši prespavali skauting ovog igrača

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Neverovatna partija jednog od najboljih asistenata Evrope

Košarkaš ekipe Koral Roana iz prve lige francuske, Di Džej Kuper imao je neverovatno veče u 27. kolu "Pro A" lige, pošto je upisao čak 23 asistencije.

Njegova ekipa uspela je da savlada tim Metropolitana rezultatom 105-93, a on je imao jednu od najneverovatnijih partija koje je Evropa videla.

Za 36 minuta provedenih na terenu upisao je 10 poena iz sedam šuteva, pet skokova, ali i 23 asistencije. Pritom je izgubio samo pet lopti što ovaj uspeh čini još fascinantnijim.

Kuper ove sezone prosečno beleži skoro dabl-dabl sa 9.7 poena, 4.2 skoka, 2.6 ukradenih lopti i čak 11.5 asistencija po utakmici.

Roan je trenutno treći otpozadi u francuskoj ligi, ali ovakav performans 33-godišnjeg Amerikanca visokog 183 centimetara je nezapamćen. Primera radi, rekord NBA lige po broju asistencija na jednoj utakmici je samo šest asistencija više (30).

Inače, ovo Kuperu nije prvi put da uspe ovakav poduhvat, više puta je beležio po 20 asistencija, a već jednom je u VTB ligi pre oko devet godina za Jenisej podelio 23 asistencije.

U poslednjih devet mečeva francuskog prvenstva je samo jednom imao manje od 11 asistencija i zaista se postavlja pitanje kako nikad nije uspeo da ostvari najveći nivo košarke u Evropi.

Do sada je nastupao za veliki broj timova, dok je Panatinaikos najzapaženije ime, ali se nije predugo zadržao. Igrao je i za Monako, PAOK, AEK, Pau Ortez i mnoge druge.

(Telegraf.rs)

Video: Najavljen film "Magična sedmica" o Toniju Kukoču na Martovskom festivalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA