Evo gde možete da gledate uživo žreb za Olimpijske igre na kojem je i reprezentacija Srbije

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Orlovi dobijaju protivnike...

Žreb za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u ženskoj i muškoj konkurenciji biće održan ovog utorka. 

Sama ceremonija se održava u sedištu FIBA-e u Miesu u Švajcarskoj, i na njemu će biti predstavnika i Košarkaškog saveza Srbije.

Poznato je osam od 12 ekipa za muški turnir: Australija, Kanada, Francuska, Nemačka, Japan, Srbija, Južni Sudan i SAD. Ostale četiri selekcije će se plasirati na OI kroz julske kvalifikacije.

U ženskoj konkurenciji poznato je svih 12 selekcija učesnica: Australija, Belgija, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Japan, Nigerija, Portoriko, Srbija, Španija i SAD.

Košarkaši Srbije su smešteni u drugi šešir zajedno sa selekcijama Australije i pobednikom Olimpijskog kvalifikacionog turnira koji će se održati u letonskoj Rigi, a na kojem su najveći favoriti Brazilci, Crnogorci i Letonci.

U prvom šeširu nalaze se selekcije SAD, pobednik turnira u Španiji (najveći favoriti Španija, Finska, Poljska) i Nemačka, u trećem su Kanada, Francuska i pobednik turnira u Portoriku (Litvanija, Italija, Portoriko kao najveći favoriti), a u četvrtom su to pobednik turnira u Grčkoj (Slovenija, Grčka, Hrvatska, Dominikanska Republika kao favoriti), Japan i Južni Sudan.

Timovi će biti podeljeni u tri grupe od po četiri tima, a na žrebu će se voditi računa da u grupi ne smeju da imaju više od tri tima iz Evrope, kao i više od jednog sa ostalih kontinenata.

Ekipa SAD-a biće unapred smeštena u Grupu C, dok će domaćin Francuska biti ili u Grupi A ili u Grupi B.

To znači da ćemo sa Amerikancima moći da se sastanemo već u prvoj fazi takmičenja, ukoliko budemo igrali u Grupi C.

Dva košarkaška velikana će voditi žrebove: bivša NBA zvezda Karmelo Entoni iz SAD-a i trostruka šampionka WNBA lige Peni Tejlor iz Australije. Entoni je osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi u Pekingu 2008, Londonu 2012. i Riju 2016, kao i bronzu u Atini 2004, dok Tejlor takođe zna šta je potrebno za uspeh na olimpijskoj sceni, budući da je osvojila srebro u Atini 2004. i Pekingu 2008.

Žreb je na programu od 19 sati i možete ga pratiti na Youtube kanalu FIBA.

(Telegraf.rs)

Video: "Ja sam jedini Srbini, koji je rekao, da će košarkaška reprezentacija u Parizu da se bori za zlato"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA