Ovo je uspeh srpske košarke: Petar Božić i Dušan Alimpijević su u polufinalu Evrokupa!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ogroman uspeh za dvojicu srpskih trenera

Srpska košarka stvarno može biti ponosna, pošto je iznedrila dva sjajna trenera koja su polako ali sigurna došla do samog krema evropske košarke - Petar Božić i Dušan Alimpijević su ušli u polufinale Evrokupa sa Lonodon Lajonsima, odnosno ekipom Bešiktaša!

Pre sezone se nisu isticali previše, nisu govorili o svojim planovima, a negde se potajno i moglo nadati da će uspeti da naprave nešto - ali polufinale Evrokupa je svakako ogroman uspeh!.

Prvi je na teren izašao Petar Božić sa svojim Lajonsima, gde mu je rival bila ekipa Kluža. Nije prepustio Božić nešto sa svojim "Lavovima", jednostavno, od početka je meča pokazao šta će se desiti i kakav će krajnji ishod biti.

Oni su na poluvremenu već imali prednost od 14 poena, što je ukazivalo na samo jedan scenario. Odigrali su strpljivo i ostale dve deonice i na kraju su slavili sa ubedljivih 91:79. Najbolji u Londonu je bio Sem Deker sa 21 poenom, David Nvaba je dodao 13, a dvocifreni su bili i Šarma (12), Morgan 11, dok je Tejlor dodao 10. Kod Kluža je najbolji bio Džons sa 23 poena, 15 je dodao Mežeris, Sili 15, a Mokoka 11.

Odmah nakon njih, na teren je izašla i ekipa Bešiktaša koju sa klupe predvodi Dušan Alimpijević, a napravili su ogroman preokret u drugom poluvremenu! Crno-beli iz Turske su gubili sa velikih 18 poena već na poluvremenu i činilo se kao da je gotovo, bilo je - 57:39!

Međutim, Bešiktaš je zaigrao neverovatno u drugom poluvremenu, spustio je na osam poena, a onda je u ludoj završnici došao do velike pobede. Najbolji u ekipi Bešiktaša bio je Metjus sa 28 poena, Mičel je dodao 22, Nidam 14, a Delgado 11. Kod Tel Aviva je najbolji bio Kamings sa 28 poena, Hoard je dodao 16, a Ginat i Timor po 13!

U polufinalu će Bešiktaš igrati protiv Burga, najbolje ekipe Evrokupa, dok će London Lajonsi sačekati boljeg iz duela Pariz - Huventud.

(Telegraf.rs)

Video: Alimpijević za Telegraf otkrio istinu o pričama da preuzima Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA