≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vojvodina i Spartak preživeli "vrela" gostovanja: Lale srušile Slobodu, a Subotičani Jokićev Džoker u drami

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nastavlja se žestoka borba za titulu u Košarkaškoj ligi Srbije

  • 0
KK Vojvodina - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Četiri vodeća tima na tabeli Košarkaške lige Srbije ostvarila su pobede u 24. kolu. U centru pažnje bili su mečevi Vojvodine u Užicu protiv Slobode, kao i Spartaka protiv Džokera u Somboru. Lideri su opravdali uloge favorita.

Gledali smo vrlo zanimljiv meč pred oko 2.250 navijača u dvorani "Veliki park" u Užicu, gde je Vojvodina uspela da slomi otpor Slobode koja je pre ovog meča nanizala šest poebda i popela se na peto mesto na tabeli - 74:81.

Novosađani su vodili kroz najveći deo ove utakmice, Sloboda je uspevala nekoliko puta da se primakne na posed ili dva zaostatka u završnici, ali nije imala snage za kompletan preokret.

Sa druge strane, Vojvodinu je do pobede vodio Džared Kaningem sa 15 poena, jedan manje je imao Petar Rakićević, dok je Stefan Savić ubacio 11 poena. U Slobodi se istakao Petar Bogićević sa 17 poena zajedno sa Džimonom Hensonom koji je upisao 15 poena.

Jokićev Džoker takođe je pružio snažan otpor Spartaku u Somboru, ali je na kraju subotički tim ostvario trijumf posle preokreta u završnoj četvrtini i zadržao korak za Vojvodinom - 80:84.

Po dve četvrtine pripale su i jednom i drugom timu. Dosta uspona i padova videli smo u igri, ali na kraju je sve otišlo u dramatičnu završnicu.

Spartak je predvodio nekadašnji kapiten Mege, Luka Cerovina sa 17 poena, samo jedan manje dodao je Nemanja Gordić, dok je Vojin Medarević dao 10 poena. U Džokeru je čak 25 poena upisao sada već standardno sjajni Rašon Dejvis, dok je Aleksa Jugović imao 14.

Kada je reč o ostalim liderima, Zlatibor se propisno namučio sa Dinamikom u Čajetini, ali je ipak ostvario pobedu (82:76), dok je Vršac slavio na nezgodnom gostovanju u Novom Pazaru (85:94).

U ostalim mečevima slavio je Čačak 94 nad Zdravljem (92:61), Radnički nad Mladošću iz Zemuna (79:70), potom Tamiš nad Metalcem (97:95) i Sloga nad OKK Beogradom (82:70).

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Nova istorijska partija Jokića: Nerealna asistencija kroz dvojicu igrača za brutalno zakucavanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA