Aco Petrović se usprotivio Ostoji Mijailoviću: "Zvezda i Partizan imaju najveći benefit od ABA lige"

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Hrvatski trener izjavio je da ostali timovi moraju više da dobiju od dogovora sa Dubaijem...

Legendarni trener i bivši selektor reprezentacije Hrvatske Aco Petrović reagova je na nedavne izjave Večitih o ABA ligi i projektu Dubai u istoj.

Konkretno, komentarisao je izjavu Ostoje Mijailovića koji je izjavio kako su Zvezda i Partizan izdigli ABA ligu.

- Zastupaću stav da Zvezda i Partizan koji su podigli ABA ligu, treba da uzmu najviše novca od ulaska Dubaija. Mi smo je učinili popularnom, zato je njima zanimljivo. Tu ne smemo da se svađamo, treba da dođemo do zajedničkog finansiranja - izjavio je Ostoja Mijailović.

Ističe da je njegov stav potpuno drugačiji i da ova dva srpska predstavnika najviše profitiraju iz cele priče.

- Evo, moj stav je suprotan ovome. I Zvezda i Parizan imaju najveći benefit od ABA lige jer kroz tu ligu dobijaju ili plasmanom ili pozivnicom igranje u Evroligi. Zato bi veći dio kolača, trebao pripasti ostalim klubovima u ligi, kako bi ona postala još jača i interesantnija - napisao je Petrović na svom "X" nalogu.

Potom je kratko dodao komentar: "Tu sam poput Robina Huda, uzeo bogatima i dao siromašnima".

(Telegraf.rs)

Video: Otkrio kako je dobio nadimak "Trica", pomenuo i Dražena: Aco Petrović za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Луцијано

    6. mart 2024 | 09:54

    Gde su ti firme hrvatske drzava da finansira zadar split cibona sta se femkate razvijte kosarku i vratite je kad ste bili prvaci evrope razvijte ABA ligu da bude jos jaca zbog vas je aba liga izgubila sigurne licence pusti demagogiju

  • Srb

    6. mart 2024 | 10:24

    Razumem zašto je protiv Zvezde,ali mi nije jasno zašto je protiv patlidžana,iz njegove je države taj klub,ne znam..🤔

  • Vitez Koja

    6. mart 2024 | 11:22

    Zvezda i Partizan su brendovi, koji kao prvo su na tržištu koje je skoro duplo veće nego Hrvatsko, a još ako dodamo dijasporu, Republiku srpsku ,CG...stvarno je nemerljivo. Beograd ima 3 puta više stanovnika nego Zagreb, a Partizan i Zvezda imaju SD koji obuhvata i ujedinjuje sve sportove, pa tako i navijače, za razliku od Cibone, Splita, Zadra...Samim tim možemo da punimo arenu sa 20.000 gledalaca, možemo da prodajemo sezonske karte, dresove...Navijači su privrženiji i organizovaniji, jer navijaju za jedan klub u svim sportovima.Naravno da država sponzoriše, jer im je to važan kanal(hleba i igara) ali ulažu i neki privrednici koji ili kaju neke grehe, iskazuju neku zahvalnost na dobijenim poslovima dobijenim od..., kao i onih koji su strastveni navijači, a imaju višak para i ostali perači.Ali sve to nas koji pratimo košarku i navijamo za klubove nešto preterano i ne zanima, iako smo svesni toga.Zvezda i Partizan nikada nisu bili jači i kvalitetniji, gleda se sa ponosom neka dobra košarka, na najvišem mogućem Evropskom nivou i najboljoj konkurenciji, samim tim stasaju i neki mlađi igrači, koji su nam bitni zbog reprezentacije.Poželjno je da i ostali u ABA ligi dignu kvalitet, ali tu su Budućnost, Cedevita, koji sa vremena na vreme konkurišu, ali mislim da smo ipak par koraka ispred svih u ABA, zbog svega već navedenog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA